Вести:

среда, 27. април 2016.

Ко је изгубио ''нестале''?!

среда, 27. април 2016. | КМ новине 0

Док се шиптарски сепаратисти спремају да обележе "Дан несталих", идућег понедељка, они им се полако враћају међу живе...

Вратио се ''нестали'' Шиптар!
Шта је стварни хорор? Повратак из "мртвих" или сахрањивање живих?  

Пише: Иван Максимовић


Шиптарске, у спрези са окупационим властима, намећу и умножавају причу о сопственим жртвама као велику трагедију која треба да оправда све њихове злочине над Србима, иначе до сада невиђеним у свету или који се могу окарактерисати једино као геноцид у сваком смислу и области. Једини проблем су им - докази. Нема их... 

Нажалост, један број Срба, међу којима у јавности предњачи по својим иступима Вељко Одаловић као и српско Тужилаштво за ратне злочине, као да има за задатак једино да оптужи Србе. Тако су се у једној намери ујединили оштећени (иначе, Одаловић је из Косова Поља избегао 1999. године а у својој породици има нестале и убијене, гробља разорена...), Ратно тужилаштво које за злочине над Србима никако да "нађе" доказе... и то оне доказе које су одавно добили али су их "затурили" у архиви, фиокама, траповима... па их је тешко наћи. Затим злочинци - шиптарски сепаратисти и Западне земље које све то на крају  и финансирају. Како се буџет планира и за "одржавање" медија тако нема ни већих проблема око промовисања злочина који су били минорни или се нису десили - српских над Шиптарима.

Нема осим ако у те веће проблеме не убрајамо - доказе.

Но, то се и не сматра проблемом ако их нико не тражи, што је случај. Тако је шиптарска такозвана "влада" у Приштини, одакле су терористи под командом чланова те такозване "владе" све Србе протерали или побили, имовину запленили, гробља разрушили... сада подигла споменик наводним жртвама и несталима међу којима, по њима, тек трећину заузимају Срби али је сва мржња уперена према Србима.

Европа, она иста која нас је посипала бомбама табајући терористима стазу за продор дубље на територији КиМ, данас позива - да се истина открије. Да, лицемерно, и мора бити јер ако би се истина заиста открила управо би та Европа и Америка морале одговарати за злочине које су починили њихови војници, они које су они обучавали и наоружавали - шиптарски терористи. Ипак, Самуел Жбогар, шеф Канцеларије ЕУ на Косову и метохији и Специјални представник ЕУ саопштио је да "откривање истине, како би се омогућило породицама жртава да покопају своје најмилије, остаје приоритетан задатак, а заједно са проналажењем одговорних за злочине и њиховим привођењем пред лице правде, остаје предуслов за помирење између заједница."

Жбогар истиче да Дан несталих особа, 27. април, треба да буде подстицај надлежним институцијама да убрзају овај процес, преноси СЕ.

"На овај дан ЕУ позива власти у Приштини и Београду да повећају политичке напоре као и подршку за откривање нових информација о судбини несталих лица и локација стратишта", наводи се у саопштењу.

Такође, додаје се да ће ЕУ наставити да пружа политичку и финансијску подршку овом процесу. Конкретније, Канцеларија ЕУ на Косову ће обезбедити до 350.000 евра до лета, како би се омогућило ДНК тестирање за случајеве, пронађене током 2014. године, као и оне који ће још бити пронађени.

На овај начин Европа је признала своју умешаност и прикривање злочина за које сноси велику одговорност. Наиме, остаци пронађени пре 2014., они који се чувају у болници у Приштини, и међународном центру за ДНК анализу у Ораховцу - мораће да чекају свој дан, можда и век... И то највероватније само да би се објавила њихова имена а која мора да су позната чим их скривају и сви ћуте о њима, што јасно указује да се ради о Србима.

Са друге стране, наводни "остаци" на лажној масовној гробници код Руднице, на месту где је било најављено да ће откопати преко 250 лешева, њих преко 30 и нешто (према медијским наводима тај број је између 30 и 50), потрошиће сваки по 10 хиљада евра да би се, највероватније - слагао њихов идентитет. Јер, овдашњи Срби, више су него уверени да је немогуће крај саме магистрале закопати било кога да вас неко не види камоли ту сместити масовну гробницу док колоне аутомобила пролазе. А више пута су упозоравали да се на том месту налази гробље угинулих домаћих животиња! Занимљиво је и то што се за сваки остатак овде "пронађених" "зна" одакле су, околина Глоговца и Србице, док за остатке свега 4 особа у селу Лауша, у коме се налазио логор шиптарских терористима са заточеним Србима, - "не зна" се коме су припадали! Осим ових незакопаних истрага се проширује и на села око Новог Пазара! Ваљда им није довољно "лешева"...

И док се око новооткривеног шиптарског споменика несталима испредају мржња према Србима, које су тако свирепо и злочиначки убијали Шиптари а чији злочини као да не јењавају и данас док су актуелни покушаји киднаповања Срба, гнев због измишљених злочина над шиптарима, митови и легенде, "нестали" се враћају у живот! И то не само у поетском смислу већ истински.

Један од оних са спискова несталих, Шиптар Сејди Тачи, вратио се својима...

Име Сејдиу Тачија, пише СЕ, налази се на списку "несталих" Шиптара са Косова и Метохије коју је сачинио Фонд за хуманитарно право. Тачијев братанац је јавио Комисији за нестала лица да се он 18. априла вратио својима.

Он се, наводно, налази у тешком психичком и физичком стању а таксијем је дошао из Косовске Митровице у своје село. Ипак, он се не налази у свом селу са својима већ у Косовом Пољу и не жели да сарађује са овом Комисијом.

Њега је наводно пријавио његов брат који је рекао да је Сејдиу нестао 1999. године у Пећи и да не зна шта је са њим. Истовремено, Сејдиу је био пензионер у Србији где је у пензији од 1992. године.

Сумњиво је то што ни после неколико дана не знају где је био ни шта је радио, као ни зашто се није јављао својој породици те не желе да нагађају шта му се десило. Једино што тврде јесте да није био у затвору јер су сви Шиптари у српским затворима пописани а највећи број доказаних терориста и ослобођен 2003. године.

Поставља се само питање, да је тај Шиптар, иначе на списку "несталих", био малтретиран, заточен или било како задржаван код Срба, да ли би се то до сада знало? Или ћемо опет бити сведоци, и истоврмено и жртве, накнадне памети ових истих који на животињским гробљима ископавају остатке "несталих Шиптара"?



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине