Вести:

понедељак, 25. април 2016.

Пуцано на кућу повратника у Клини

понедељак, 25. април 2016. | КМ новине 0


На кућу повратника Жарка Шиљковића у селу Рудице код Клине ноћас је пуцано из ватреног оружја.

На кућу повратника Жарка Шиљковића у селу Рудице код Клине, синоћ је пуцано из ватреног оружја.
Куће српских повратника у околини Клине - Фото: АдДУ време овог терористичког напада у кући је поред Жарка био и његов отац. На срећу, нема повређених.

Жарко Шиљковић је испричао новинару РТС-у да се напад догодио између један и два сата после поноћи. На кући је начињена материјална штета.

Шиљковић је напад пријавио тзв., косовској полицији која је извршила увиђај. У Рудицама код Клине живи десетак повратничких породица у условима испод сваког стандарда пре свега када се ради о безбедности.

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић званично је осудио напад на кућу ове повратничке породице али их је прпеустио шиптарским властима које имају обичај да нападаче на Србе не кажњавају и не гоне, чак и када се често зна ко су што је обично и случај.

Породице српских повратника у општини Клина најчешћа су, и готово свакодневна мета напада терориста, екстремиста и криминалних група, а шиптарска полиција на Косову и међународна заједница нису ништа урадиле тим поводом што директно утиче на добру мотивисаност нападача.
Извор: Агенције    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању


Share/Bookmark

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.