Вести:

среда, 9. март 2016.

Расељени са КиМ: Срби са Косова и Метохије нису дијаспора!

среда, 9. март 2016. | КМ новине 0

Сапштење Удружења расељених Срба Косова и Метохије. СРБИ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ НИСУ ДИЈАСПОРА

Расељени са КиМ: Срби са Косова и Метохије нису дијаспора!


Прогнани и под притиском расељени Срби Косова и Метохије подржавају Петицију српског народа са Косова и Метохије да Скупштина Србије организује локалне и парламентарне изборе и у својој јужној покрајини. 

Актуелна власт у Београду има намеру да организовање локалних избора на Косову и Метохији препусти сепаратистима у Приштини а да парламентарне изборе организује OSCE што је супротно Уставу и законима Републике Србије јер се на тај начин српско становништво своди на статаус дијаспоре. Као што је то било 2008. и 2012. године Срби са Косова и Метохије траже да изборе организује искључиво Републичка изборна комисија (РИК) Републике Србије што је и по Уставу државе Србије.


Постоје сви технички услови за организовање локалних и парламентарних избора, почев од бирачких спискова до просторија у којима ће се одвијати изборни процес. Не постоје никакве препереке, па чак ни од сепаратистичке власти у Приштини да се избори спрече. Они се могу спречити једино ако их садашња власт у Београду не жели јер тиме угрожава државност самопроглашене „републике Косово“.

Срби на Косову и Метохији хоће своју државу Републику Србију, хоће изборе у организацији Скупштине Србије а ко ће победити на изборима је најмање важно. Важна је припадност мајци Србији.

Ниш
08.03.2016. године
Председник удружења
свих расељених Срба
др Љубиша Вучић



Извор: Срби на окуп :: © 2014 - 2016 :: Молимо за навођење извора

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине