Вести:

уторак, 29. март 2016.

Море, Марко не ори српске друмове

уторак, 29. март 2016. | КМ новине 0

Бедох мали кад први пут чух за то а то беше одавно да се деси да неки човек може изорати друмове.


Море, Марко не ори српске друмове
Илустрација: КМ Новине      


Пише: Бранислав Марковић


Поштовани Марко Ђурићу,


На Косову не постоји српска заједница него српски народ. Ви можете у ваше лично име да нас зовете заједницом мада вам ваша функција по правилу службе то не дозвољава. Ако сте нас се ви већ одрекли ми се нисмо одрекли сами себе. Од сада, када упућујете званично писмо као званични представник институција Републике Србије замолио бих вас да нас називате српским народом на Косову а не српском заједницом. Постоји српска заједница у Аустралији, Америци... али не и на Косову. На Косову постоји српски народ!
 

Један од низа случајева у којима се српски народ на Косову и Метохији ословљава "заједницом".
Бедох мали кад први пут чух за то а то беше одавно да се деси да неки човек може изорати друмове. Некада је Марко бранио српски народ од разнијех зла а сада народ поче да се брани и да стрепи од зала неког другог Марка. Некада је Марко устајао против Османлија и орао њихове ''путеве'' и бранио српско слово. Путеви који наши браниоци зацрташе вековима и утиснуше српско слово у српски пут хтеде један нови Марко да изоре. Мораде се народ побунити па застаде Марко али изгледа на кратко...

Море Марко не ори српске друмове, море Срби згаз'те му орање!



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Молимо за навођење извора

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине