Вести:

уторак, 15. март 2016.

Смејурија од Владе Србије да задржи Србе на КиМ?

уторак, 15. март 2016. | КМ новине 0

У исто време када се Србији и српским жртвама на КиМ лупа још један шамар, Влада користи прилику да промовишу своју подршку тим истим Србима и још да наведе да без ње нема опстанка српском народу!


Смејурија од Владе Србије да задржи Србе на КиМ?
Марко Ђурић: Успео све оно што Бајазит није!  
Медије је пре три дана преплавила вест о хапшењу осумњиченог Шиптара за ратне злочине над Србима на Косову и Метохији током најжешћих терористичких напада 1998. - 1999. године. Осумњичени ратни злочинац, Гафур Дуголи, не само да је на слободи већ је и "шеф протокола" такозваног "министарства безбедносних снага" шиптарских сепаратиста.

Њега је по оптужници MУП-а Србиjе, а по налогу Интерпола, ухапсила македонска полициjа. Од Владе Србије се готово нико није огласио. Чак се стиче утисак да су се и сами нашли у небраном грожђу а свакако им не би одговарало ни да се то спроведе.

Како онда објаснити јавности да Влада Србије преговара са ратним злочинцима дајући им из дана у дан све веће привилегије и употпуњујући им "државност" а истовремено наклапају о некаквом побољшаном статусу Срба? Како да из Владе Србије одгoворе како то помажу опстанак Срба на Косову и Метохији а дају слободу, имунитет и моћ управо оним људима који су у бројним терористичким акцијама киднаповали и убијали тај исти српски народ како би од покрајине направили своју државу? Како се то помаже жртви када јој се одузима посао и извор зараде, када се приморава на "интеграцију" односно слепо послушање шиптарским сепаратистима који захтевају да се потпишу уговори у којима се ти Срби одричу своје државе и прихватају своје убице и прогонитеље за нову "државу"? Никако, иоле разумном човеку, никако.

Зато се Влада Србије није званично изјашњавала али незванично - јесте.

Прећутана је неопходност поступања Интерпола и његових чланица по договореним и прихваћеним прописима по којима би ратни злочинац морао да буде испоручен Србији. Дакле, као што је већ речено, не желе га.

Са друге стране, институције које подржава Влада Србије, позивају на заједничку сарадњу. Не само када су у питању медији, "култура", "интеграција" и разни други облици "сарадње" већ и удружења која би требало да се брину за своје киднаповане и убијене најближе рођаке, истурају своје представнике који опет позивају на заједништво и сарадњу са шиптарским "институцијама" као јединим начином да се до истине дође? Да, управо "институције" не чијем челу су припадници терористичке "УЋК" која се и постарала да и Срби и истина о њима заувек буду изгубљени.

А онда се оглашава и сам врх српске Владе. Тако је и директор Владине Канцеларије за Косово и Метохију стигао да похвали председника Владе Вучића али "није стигао" да помене неопходност затварања и процесуирања шиптарских зликоваца.

Додатни разлог је и тај што, осим што би оголили са ким то "преговарају", истовремено и остали без преговарача јер нема кога у врху шиптарских сепаратиста да није директно умешан било у чињење било у прикривање злочина. А у прикривање злочина над Србима, на овај начин, умешани су и припадници српске Владе и српских водећих медија. Тако би остали без преговарача на обе стране и без представника медија који би уопште и о било чему могли да извештавају. Због тога се прибегава свеукупном појачавању интензитета залуђивања народа до границе када он престаје и да слуша и да размишља уопште. Тај мрак у свести народа је онај плашт под који ће се сакрити и бити амнестира и Дуголи попут Храдинаја, Тачија, Љимаја, браће Мазреку...

Сигурност, односно привид сугрности, "пружа" једино изјава поменутог Ђурића које ионако до сада или нису биле доследне или су биле отворено анти-уставне и протвине законима Србије откривајући природу велеиздаје попут признавања Ахтисаријвог плана кога су одбиле и УН и Скупштина Србије неке од ранијих власти.

Те раније власти Ђурић је недвосмислено напао: "Ако бисмо (Влада) били раздробљени и на власт се вратили они који су 16 година власт преливали из званичних институција у кругове финансијске и политичке моћи, којима није примарни циљ да Србија буде јака, онда би се то одразило и на наше људе овде",” рекао је директор Канцеларије за КиМ наводи РТС.

Свакако да је у праву да не би било добро да се врате на власт они који нису за време своје владавине привели правди ни једног шиптарског зликовца иако имају више него довољно доказа за њихова злодела почињена над Србима. Напротив, док су били удружени у несрећни ДОС успели су да из српских затвора ослободе преко 2000 шиптарских криминалаца, убица, терориста, добар део њих  већ правоснажно осуђене.

Али је беспоговорно и то да је за време владавине Александра Вучића задат најтежи ударац Косову и Метохији и државности Србије на овој територији а у томе и те како добар удео има и Марко Ђурић данас. Ту традицију још и наставља промовишући свог надређеног, Александра Вучића, најављујући још једну његову посету које је већ четири пет пута до сада отказивао без образложења.

Најзанимљивије је то што Вучића представљају као некакву личност од ауторитета а истовремено се, због неодазивања за стајање у колони која треба Вучића да дочека, прети отказима са послова, укидањем социјалне помоћи, застрашивањем и сваким другим невољама. А има и куповине те подршке! Нема једино искрене, праве подршке од срца. 

А како би и било када уместо правде за злочинце имамо најаву доласка оних који те исте штите и још приморавања да се тим истим људима радујемо? А они ето, траже јединство у Влади да наставе свој посао који би, да нема шиптарске препреке, одмах пребацили на фамозну "Заједницу српских општина" која ће функционисати под окриљем исто тако фантомске "републике Косово" на чијем су челу... рекли смо већ ко.

Све то Ђурић саопштава у пратњи чланова своје странке, иначе службеника такозване "републике Косово" које је именовао и наметнуо Београд и о тој "наметнутој" будућности се говори као о светлој. несрећа која се на тај начин припрема већ се умотава у самовољу "Приштине" (шиптарских сепаратиста) којима српска страна не може ништа упркос "све јачој" Србији и њеном "све већем угледу у свету" које им је ова власт обезбедила.

Медији преносе Ђурићеве речи да "није Султан Бајазит па неће ни Едита Тахири" да угаси српске институције. Наравно да неће али је баш Ђурић, по налогу ове владе, СНС, односно Александра Вучића и директива са Запада, и успео да на Косову и Метохији угаси све оно што Бајазит није. А што је донекле и претекло, то ће учинити следећа власт, понајбоље ако баш они остану на владајућем положају.
 

Горан Петровић - КМ Новине



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Молимо за навођење извора

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине