Вести:

уторак, 29. март 2016.

Одговор из Грузије: Ми смо уз Господа!

уторак, 29. март 2016. | КМ новине 2

Свештенство Грузијске Православне Цркве одговорилo је на оптужбе Европске комисије против расизма и нетолеранције а у вези са тим да је Његова Светост Патријарх целе Грузије Илија II, користио „говор мржње“ према хомосексуалцима.

Одговор из Грузије: Ми смо уз Господа!
Патријарх Илија Други тражио је од власти да забрае одржавање геј параде, називајући хомосексуализам болешћу и аномалијом. Десет хиљада учесника Крсног хода спречило је одржавање параде содомита у Тбилисију у мају 2013. године.



Подсећања ради, већ поменута комисија је у свом извештају од 01. марта 2016. године године оптужила патријарха Илију II да шири говор мржње, јер је хомосексулаце назвао болесницима, а да би сваки догађај ЛГБТ популације у тој земљи била увреда за грузијски народ.


„Веома сам изненађен овим оптужбама. Чињеница да је хомосексуалност грех, што је записано и у Светом писму. Црква мора позвати свакога ко болује од овакве врсте греха, да га се ослободи. Да ли ће и како то они прихватити, то је њихова ствар. Не, нема никаквог позива на  „крсташки поход“, нити патријарх било кога вређа нити угрожава. У својој понизности, дужност свештеника је да позове све на хришћански подвиг и смирење“ – прокоментарисао је оптужбе Европске комисије, митрополит Серафим Боржомски (Џоџуа).

По мишљењу настојатељице манастира Великомученице Варваре из Тбилисија, игуманије Серафиме, изјава Европске комисије  вређа сваког Грузијца  и усмерена  против православља и грузијског народа.Како земља попут Грузије, у којој има око три стотине џамија може бити оптужена за нетолеранцију. Колико грузијских цркава има у Турској, ако већ етикетирамо Грузијску цркву као нетолерантну?

„Наша земља – Богородичин удео, земља која је и у најјача атеистичка времена сачувала  веру … зар у нашој земљи у којој је проливена крв  многих мученика, где се чувају Хитон Господњи и риза Пресвете Богоматере, да се организује геј брак?!  Овим су прешли све границе , срамотним пословима се баве“, у неверици наставља игуманија Серафима.

Председник Националног савета покрета младих Геогије Гебадаев позвао је  грузијску владу да затражи од Европске комисије против расизма извињење за сваку изречену клевету на рачун Патријарха Грузијске Цркве, чиме је нанесена увреда не само њему него и читавом грузијском народу:

„То да је говор мржње стран Патријарху зна сваки Грузијац, као и чињеницу да је Европа та која вређа Исуса Христа, која живи и води се начелима супротним од православних. Нека настави да живи како јој воља. Ако желе да им деца улазе у бракове са особама истог пола, нека им то дозвољавају, нико им неће завиривати унутар њихова четири зида, али нека Грузију не дирају. Грузији је мрска таква Европа. Грузија је уз Господа“– рекао је он.


Зато их предаде Бог у срамне страсти. Јер и жене њихове претворише природно употребљавање у противприродно. А исто тако и мушкарци ставивши природно употребљавање жена, распалише се жељом својом један на другога, мушкарци са мушкарцима чинећи срам, примајућина себи одговарајућу плату за своју заблуду

(Римљанима 1:26-27)

 Извор:  http://uoj.org.ua

Припремила екипа Фб странице «Православље живот вечни»

2 коментара:

  1. Ово ме је јако обрадовало, када сам ово прочитао. Ово је стварно верни народ; Богу и Православљу. Браво Патријарх. Браво Игуманија и цео народ Православне Гризује.

    ОдговориИзбриши
  2. Православна браћа Србије су у потпуности сложна са братским народом Грузије,нека би дао ГОСПОД да се и код нас стане у строј и одлучно каже не пропагирању и наметању сваке врсте изопачености.АМИН БОЖЕ дај

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине