Вести:

четвртак, 17. март 2016.

Грејем Филипс ухапшен на маршу ветерана фашиста у Литванији (ВИДЕО)

четвртак, 17. март 2016. | КМ новине 0

Британски новинар који је постао светски познат по свом извештавању са терена, пре свега из Донбаса и са истока бивше Украјине, ухапшен је у Летонији.

Грејем Филипс ухапшен на маршу ветерана фашиста у Литванији (ВИДЕО)
Тренутак хапшења британског новинара / Фото: руски портали    


Грејем Филипс је ухапшен на традиционалном аршу легионара" (ветерана СС фашиста) у Риги, главном граду Летоније.

Како руски медији јављају Грејем је покушао да стигне на чело колоне како би снимио материјал за свој прилог када га је полиција ухапсила.

У тренутку хапшења Грејем је узвикнуо полицији "зашто прослављате фашизам"? Ветерани као и присталице фашистичког покрета, хапшење овог новинара поздравили су аплаузом.


Србија-Русија-Новорусија | Facebook

Хапшење Грема Филипса у Латвији.Толико о слободи говора....Познато је да су про фашисти....


Још увек нема званичних података о томе шта ће бити даље са њим али према првим информацијама, које је потврдио и новинар Сергеј Белоус, Грејему прети депортација из Летоније са забраном уласка у трајању од три године, у ту државу.



СРОЧНО! (обновлено!) Graham William Phillips депортируют из Латвии за попытки получить ответ от участников "марша легион...
Posted by Сергей Белоус on Среда 16. март 2016.


У међувремену и Грејем се јавио из притвора користећи тренутак одласка у ВЦ да постави видео у коме шапатом потрвђује да ће му највероватније бити изречена ова мера.


Graham W Phillips @GrahamWP_UK

Graham W Phillips (@GrahamWP_UK) from Rīga, Latvija. Independent British journalist, mainly in Donbass, Russia, UK. My channel - http://t.co/DGSej9yjlv - Be my Patron - https://t.co/BBimGXnhdB - RTs - usual deal.

Грејем је познат и по репортажи у којој је приказао дејствовање новоруских снајпериста, међу којима је био и Србин Дејан Берић који је тада елиминисао тројицу припадника укро-нацистичке Хунте.





Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Молимо за навођење извора

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине