Вести:

уторак, 29. март 2016.

Запаљено 1000 бала сена повратничкој породици на Косову

уторак, 29. март 2016. | КМ новине 0

Повратничкој породици у селу Синаје, у општини Исток на Косову и Метохији, јутрос око пола 6 запаљено је 1000 бала сена, јавиле су агенције.

Запаљено 1000 бала сена повратничкој породици на Косову
Фото: Илустрација


У овом селу Срби живе у потпуном шиптарском окружењу.

Истој породици пре две године Шиптари су украли и трактор али је породица, као помоћ, добила други како би успела да опстане.

Напад на породицу Велимира Зуврића је напад на њихов опстанак. Чињеница да сено није украдено, што би се могло приписати лоповима, из користољубља или сиромаштва, већ да је намера била да се оно уништи говори о јасном циљу - спречити повратак Срба на њихова имања.

Породица је у сасвим оправданом страху а представници шиптарских институција, било да се ради о Шиптарима или Србима запосленим у њима, никада до сада нису пружили адекватну подршку нити показали постојање било какве сигурности.

Срби од Шиптара, након свега последњих деценија, не очекују никакву помоћ али је још горе то што су им се придружили поједини Срби који тако дају легитимитет злочинцима стварајући лажну слику да не трпи један народ, што је чињеница, већ да је "друштво" у некој врсти кризи. За то време Србима је опстанак све тежи и све мање њих верује да ће он иоле бити могућ у будућности. 




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Молимо за навођење извора

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине