Вести:

уторак, 23. фебруар 2016.

Николић реновира столарију и паркет у својим одајама

уторак, 23. фебруар 2016. | КМ новине 0

Председник Томислав Николић намерио је да санира паркет и замени столарију у својим одајама и да за то из државне касе издвоји 2,7 милиона динара.

Николић реновира столарију и паркет у својим одајама
Параду војника пред зградом у којој ради, такое је Николић увео као праксу. / Фото: Викимедиа

Судећи по планираним набавкама за 2016, ова година ће за Председништво, Владу и министарства бити у знаку улепшавања, ића и пића. У плану се тако наводи да ће само замена столарије у "кабинетском простору Председништва" коштати 1,8 милиона динара, док ће за санацију паркета у свечаној сали Председништва порески обвезници издвојити додатних 960.000.

Модернизацији одаја највиших државника ту није крај, јер је планиран и тендер за допуну видео-надзора у згради Владе. У Немањиној 22-26, где се налазе министарства просвете, пољопривреде и здравља, планирана је санација крова и браварије, као и модернизација лифтова. На списку за набавку налазе се и најквалитетније месо, ракија, вино, пиво, воће и поврће, али и егзотичне ставке, као што је "резано, собно и декоративно цвеће".


Из Управе за заједничке послове републичких органа, која је потврдила наша сазнања, објашњавају да они обављају послове за потребе Владе, министарстава, посебних организација и других државних органа. - У нашем домену су и угоститељско-протоколарни послови приликом посета страних делегација у објектима Владе, Председништва, Скупштине, Палате "Србија". Тада услуге морају да буду на највишем нивоу квалитета - наводе у Управи.


У Председништву кажу да се ради о уобичајеним пословима одржавања зграде. "Генерални секретаријат председника указао је Управи за заједничке послове да је нужно урадити санацију оштећених делова столарије у салонима, као и дела паркета у свечаној сали", навели су у Председништву.

Владимир Гоати из "Транспарентности Србија" сматра да је реновирање државних зграда у условима кризе "крајње непримерен гест". "Не кажем да поправке нису потребне, али сигурно нису примерене у време када се тешко живи и када су плате и пензије смањене", каже Гоати.





Извор: 021    :: © 2014 - 2016 ::    Молимо за навођење извора

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине