Вести:

четвртак, 18. фебруар 2016.

Михајловић: К и М данас даље од независности него 2008.

четвртак, 18. фебруар 2016. | КМ новине 0

Директор Радио Београда Миливоје Михајловић каже за РТС да су шиптарски сепаратисти даље од независности него што су били пре осам година када су је једнострано прогласили.


Михајловић: Косово даље од независности него што је било 2008.
Фото: Илустрација


Власти у Приштини потрошиле време скрећући теме са економских на подстицање незадовољства према Србима, сматра Михајловић.


Гостујући у Дневнику РТС-а, Михајловић наводи да су сепаратисти са Косова на европском дну са 50 одсто незапослених, готово непостојећим извозом, док га је око 150.000 Шиптара добровољно напустило.

Како истиче Михајловић, шиптарске власти потрошиле су време скрећући теме са економских на подстицање незадовољства према Србима.

Додаје да је Косово протекторат, где буја верски екстремизам, што истичу и званичници ЕУ.

Михајловић се слаже са појединим анализама да би број држава које би подржале независност био двоструко мањи него 2008. "На том замајцу који су покренуле САД и моћне европске државе, Косово је признало 50-60 земаља, да би потом то признање куповано од малих држава", каже Михајловић.

Према његовим речима, Косово не може да се укључи у европске процесе, јер тамошње власти не подржавају регионалну стабилност.

Михајловић сматра да тамошња јавност не би била задовољна ни добијањем визне либерализације, илуструјући свој став речима аналитичара Ветона Суроија да је једина добра ствар која је урађена на Косову изгласавање одлуке у парламенту о оснивању Специјалног суда за УЋК.

"Сви ови улични протести усмерени су против таквог суда, јер је извесно да ће високи шиптарски званичници бити осумњичени од стране тог суда. Функција не може да их амнестира за злочине, а у балканској рути дроге укључено је много шиптарских моћника", напомиње Михајловић.



Извор: РТС    :: © 2014 - 2016 ::    Молимо за навођење извора

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине