Вести:

Thursday, February 18, 2016

Терористима УЋК 15 година робије за убиство српских војника

Thursday, February 18, 2016 | КМ новине 0

Виши суд у Нишу првостепеном пресудом осудио осморицу Албанаца због тероризма и убиства српских војника.

Терористима УЋК 15 година робије за убиство српских војника
Терористи УЋК, пред један од мучких напада које су изводили.

Веће петорице Вишег суда, којим је председавао судија Небојша Жикић, осудило је на по 15 година затвора осморицу припадника ОВК који су у терористичком нападу 30. септембра 1998. године убили шесторицу војника Војске Србије у рејону карауле Кошаре. Робија чека Миљоку Шићера, Џафера Гашија, Дермуша Гацаферија, Дема Маљокуја, Исуфи Аргона, Антона Чунија, Алије Рабита, Берише Рустема, којима је суђено у одсуству.

Владимир Радоичић, један од убијених војика
Убијени су тада Владимир Радоичић, Илија Павловић, Миладин Гобељић, Милан Бундало, војници који су три месеца били на одслужењу војног рока, као и Милош Павловић и Мирослав Јоцић, војници по уговору.

Лозанка Радоичић, мајка убијеног Владимира након изрицање пресуде сматра да правда не може никада да буде задовољена после 17 година чак и да су добили максималних 40 година затвора.

- У Приштини они данас славе такозвану државност, а по мом мишљењу Виши суд у Нишу је одбранио државу Србију и после 17 година показао да је некоме стало до ове државе - каже Лозанка која се свих ових година борила да се пресуди злочинцима. - Тражила сам само да се заврши ова агонија. Мој син је изгубио живот са 19 година, а искрено, не верујем да ће убице икада провести дан у затвору, наводи Лозанка која је покренула поступак и против официра који су ове регруте послали у граничаре.

Како је образложио судија Жикић, терористичка група упала је из Албаније предвођена сада покојним Агимом Рамаданијем и 30. септембра 1998. пуцала на припаднике Војске.
"Побеже ћелави, убиј га!"

По сведочењу преживелих када је заставник Добросав Дражић, члан ове патроле, без повреда напустио возило, чланови терористичке групе су отворили ватру на њега, уз повике на српском језилу "Побеже онај ћелави, убиј га! - наводи се у оптужници. Потом су пришли возилу и од побијених војника одузели личне ствари и оружје. Поново су организовали заседу па су на хеликоптер ВЈ, који је након овог догађаја долетео да збрине рањене и одвезе погинуле, отворили ватру...
Извор: Новости    :: © 2014 - 2016 ::    Молимо за навођење извора

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.