Вести:

петак, 29. јануар 2016.

Хорепископ Николај: небеске врлине Светог Саве су капитал од кога ми данас живимо (ВИДЕО)

петак, 29. јануар 2016. | КМ новине 0

"Свети Сава иде за Господом а цела га верна Србија прати, тако јесте и тако треба да буде" нагласио је хорепископ Николај у празничној беседи.


Хорепископа Николај: небеске врлине Светог Саве су капитал од кога ми данас живимо (ВИДЕО)
Хорепископ Николај на Литургији / Фото: КМ Новине


Беседећи о Светом Сави, првом архиепископу српском који је "српску земљу крстом часним благословио, народ крстио и Духом Светим просветио" обратио се хорепископ Николај братству, монаштву, гостима и верницима, честитајући славу катакомбног храма ЕРП у егзилу, посвећеног Светом Сави а у Жеровници код Звечана.

Он је још додао да се са Светим Савом ни један други човек у свету не може упоредити јер "ни један од људи није толико учинио за свој народ колико је то учинио Свети Сава за српски народ".

"Као краљевић српски, као младић, одбегао је на Свету Гору и живећи тамо, толико је небеских дарова и врлина стекао. То су врлине небеске, то су врлине свете, то је непотрошиво благо. Од тога капитала и ми данас живимо и јесмо" навео је између осталог Хорепископ Николај.

  ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО 




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Молимо за навођење извора

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине