Вести:

уторак, 26. јануар 2016.

Ђурић вређа када честита Савиндан!

уторак, 26. јануар 2016. | КМ новине 1

Превртљивост српских представника власти не изненађује, чак шта више изненађује очекивање српског народа да им је, због велеиздаје коју чине, негде у души ипак тешко. Од свих очекивања, то је највише изневерило.

Ђурић вређа када честита савиндан

Директор Канцеларије за Косово и Метохију нема морално ни етичко право да било коме честита Савиндан, што је данас учинио, док Србима на Косову и Метохији нема право да честита било шта.

Како му закон и држање законских одредби нису јача страна, Ђурић је ноншалантно то учинио. Или неко из те Канцеларије, свеједно, потписао се у његово име а све је то, како неке мудре главе кажу "један човек".

Тај човек, нека сада буде под именом Марко Ђурић, заиста је наследник истог таквог човека, Александра Вулина. Али не само у техничком и мандатном смислу, ту чак није у потпуности јер је Вулин био униформисан и "без портфеља" док је Ђурић "само" Директор Канцеларије. једне те исте. Он је наследник у лаконском поигравању са суштином вере, њеном театралном коришћењу у дневно - политичке, пропагандне сврхе у јавности док у тајности истрајава и напредује у непоштовању, чак изругивању и излагању потпуном кршењу канона и предања СПЦ. У том маниру је и његова "честитка", односно његов Јудин пољубац.

- "Ђурић се истовремено заложио да дело и мисао тог српског светитеља и просветитеља (Светог Саве) буде путоказ и визија да на Косову и Метохији градимо заједничку будућност са нашим комшијама Албанцима и свим људима добре воље - јер, управо то је светосавски пут", саопштила је Канцеларија а преноси РТС.

- О светосавском путу Ђурић много зна али њиме он не иде. Пре баца камење на оне ретке који тим путем још увек ходе. У време када први српски писац и песник, поред свега осталог што Свети Сава јесте,
обитава и ствара на земљи будућност се другачије градила. Самртни час и смрт мање су схватани као крај, а више као почетак новог и истинског бивстовања човека.

„Смрт је, без сумње, представљала трајну и веома важну преокупацију још за живота човековог. Стога је главни задатак сваког правог хришћанина био темељна припрема за тренутак одласка.”

Да не будем погрешно схваћен како Ђурићу поручујем да обуче капут јер је хладно, ово наводим јер говори о суштини изградње будућности по светосављу. Та се будућност није градила са зверима које из живих Срба чупају органе, иако су то "људи добре воље" и поред свега, већ се градила будућност која се простире до наших дана и која ће их безгранично надживети, а то није живот у овоме свету пролазних вредности.

Такве је вредности подражавало целокупно "друштво" односно народ а осим што се слично помиње у житијима која је Свети Сава писао преносећи позицију са које се "на тело гледа као на тамницу, да се очекује васкрсење духа по правди". 


Ђурићу би од посебне користи било да прочита са пажњом, и жељом да разуме, житије Краљице Јелене, од Данила II. Овде осим што њен живот обилује хришћанским врлинама, у њему је више наглашено кајање и исповедање, као и самоукоревање због грешног живота...


Истиче се још колико је краљица Јелена била посвећена цркви и свом духовном животу. Упоредо са тим, јасно су дати и описи њених владарских брига и поступака који су, из перспективе хришћанства, овоземаљске ствари. Она саветује синове како да се опходе према држави, самима себи, и један према другом. Недвосмислено истиче да је слога неопходна за дуже трајање њихове владавине.

Оно што, такође, можемо приметити у Житију краљице Јелене јесте већа потреба за истицањем покајања. Први пут се у њеном житију помињу митарства и страх од истих.


Ето то су кратке поруке које су сасвим довољне да се почетнички разуме какве ставове треба заузети када се помиње име, камоли стане на неку од позиција државе коју су основали Немањићи. Тај систем вредности је изнедрио и кнеза Лазара и помогао му да на Косову однесе победу коју могу само потомци тих бораца да сагледају. Не да "гради будућност са добронамерним Турцима".

Та је победа одржала целовитим српски народ у роспству под истим именом, истом свешћу, истом вером и у истој држави упркос данку у крви, насилном миграцијом народа, тортури коју је преживљавао. Само такав систем може учинити да један народ преживи и опстане. Све остало можемо видети како изгледа на нашим комшијама Црногорцима, Хрватима, Муслиманима, Шиптарима.

Без спознаје о идентитету чија је срж очување бити човекова душе, која није саставни део овога света, не може се говорити о опстанку. То је пут Светог Саве.


Ђурић, нити било ко из Владе Србије нису способни да разумеју нити једну од претпоставки живота по Богу камоли да о њима говоре или их честитају. Да не помињемо савез са безаконицима сваке врсте чега ни у једној немањићкој владавини није било на начин на који то данашња власт успоставља. На начин који ће погубити сопствени народ. Окружени европским алама и непријатељима сваког морала и закона, у друштву и равноправни са шиптарским убицама и терористима, пријатељи и корисници услуга локалних пробисвета, силеџија и безаконика који се, као недавно у Поморављу, и у друштву Ђурића иживљавају и прете српском народу коме он честита Савиндан, показатељи су пропасти на којој ради. Наравно, потпуно свесно а нажалост уз подршку такође безаконика на тлу рашко - призренске епархије о чијим би светитељима, земљи, и значају да говоре.

Лицемерство и фарисејство које Ђурић показује својственије је некоме другом. Овим не алудирамо на његово јеврејско порекло којим се хвалио, нити изврсно познавање јеврејских закона, обичаја и језика већ на суштину супротну од светосавља, суштину супротну од православља, супротну од Бога. Биће толико различито и другачије од самог предања светосавске цркве да као такво једино може бити непријатељ Божији. А Срби са Косова и Метохије, спремни на борбу и жртву за вредности сачуване животима њихових предака и најмилијих, и те како су у стању да језик лажи и пропасти правилно разумеју и протумаче.

Није да Ђурић не зна о чему говори, имао је он сјајних момената. Тако је, у изјави Танјугу, након посете деци једне београдске школе током обележавања мартовског Погрома, сасвим јасно рекао: "Србији ће бити онако како јој буде на Косову и Метохији". 

Ђурић најбоље зна зашто је тада оборио поглед и застао а и Срби на Косову и Метохији то врло добро знају.

 


Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Молимо за навођење извора

1 коментар:

  1. Njega vise interesuje novi mandat, koji uz prazne price ima i masnu zaradu na KiM koju ostvaruje kroz davanja finansija lokalnim lopovima, tipa Metal Zvecan, Spiric, Rakic, i drugi, da toboze grade ponesto zarad nasih boljih zivota, a ispod slame se te pare vracaju procentualnu u njegov dzep, dok ovi na konto projekta povratka ljudi, grade restorane i javne kuce, e moj vrli svete.

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине