Вести:

петак, 25. децембар 2015.

Шиптари: ''Демонтирамо српску државну структуру на Косову и Метохији''

петак, 25. децембар 2015. | КМ новине 0

Шиптарски сепаратисти се хвале регулисањем оснивања "ЗСО" кроз свој "устав" сматрајући да тако руше српску државност на КиМ. Да ли је то скривање нужности прихватања одлука Запада или има донекле и истине у томе?
Шиптари: ''Демонтирамо српску државну структуру на Косову' и Метохији''
Ситуација са некадашњих барикада у Рудару. Барикада нема али Срби су још увек ту. / Фото: КМ Новине   
Шарлатанска скупина у медијима ословљавана као "Скупштина Косова" од почетка Бриселских преговора показује неспособност која се подразумева код недржавотоврних народа. од немогућности да оснују тзв. "владу" прошле године до хулиганских и примитивних али редовних испада са сузавцем током сабирања ове тзв "скупштине". После одбијања да се прихвати део договора о, ионако безвредној "ЗСО", што је лако могла бити и игра Запада па чак и срских власти у добровољном повлачењу са КиМ, "одлука косовског уставног суда у вези са ЗСО је добродошла јер ствара јасан уставни оквир за примене Бриселског споразума" сматрају представници шиптарских сепаратиста.

То је изјавио за
"Данас", лист на српском који заступа њихове и интересе Запада у Србији, такозвани "заменик шефа шиптарске дипломатије" Петрит Сељими. 

Такозвани "уставни суд Косова" је утврдио да принципи Заједнице општина са српском већином нису у потпуности у складу с духом тог тзв "устава", који се односи на члан три, о "једнакости пред законом", те поглављима "права и основне слободе" и "права заједница и њихових припадника". Одлуком
је утврђено да ће Заједница општина са српском већином бити успостављена као што је предвиђено првим Бриселским споразумом.

Уз класичне и монотоне клаузуле о личном успеху те поштовању права које шиптарски сепаратсти доживљавају као имагинарну појаву, Сељими још каже “Споразуми  Асоцијацији морају да се темеље на тзв "уставу и законима Косова". То је нужан предуслов за цео пакет будући да је суштинско питање на које су се фокусирали споразуми било распуштање нелегалних паралелних структура Србије на Косову (Реченица због које ће уредништво "Данаса" морати да одговара пред српским Судовима због кршења Устава Републике Србије у неколико тачака, и то са првим таласом сређивања стања у држави).


Оно што је тачно и важно знати зарад препознавања "пријатеља" јесте да се "дијалог под окриљем ЕУ односи на нормализацију односа између Косова и Србије и превазилажење тачака неслагања".

Једна од тих тачака неслагања јесте чињеница да је Србија одржала државну структуру на Косову и Метохији што Европској унији представља трн у оку будући да постаје све нестрпљивија да свој ратни плен, "зарађен" на крви српских страдалника заокружи каквом - таквом правбом формом.

Тачно је и то да је власт из Београда, супротно вољи грађана као и својих бирача, пристала да ове структуре сада демонтира, а Сељими прижељкује да то буде "парче по парче и да никада више не биду поново упостављане". Разумљиво је да ратна машинерија НАТО-а и Запада пружа извесну убеђеност у успех али прилично неразумно веровати да ће такво стање бити дуготрајно по паду и ове, као и свих до сада кроз историју, владајуће империје. 

Наставак вишедеценијског шиптарског геноцида над српским народом Сељими најављује кроз форму "интеграције" чије је спровођење омогућила власт у Србији постепеним корацима који су довели до тренутног положаја српског становништва.

"Ово је најбоља могућа опција за интеграцију српске заједнице у уставни поредак Косова на дугорочан и одржив начин. Што се тиче опозиције на Косову, мислим да ова одлука треба да оконча њихов бојкот парламента. Суд је рекао своје и обавезе се поштују како бисмо успоставили Асоцијацију, у складу са Ахтисаријевом замисли, што значи без извршних овлашћења, већ ће пре бити један "надзорни тип механизма", сматра он.

Надахнут поклонима предатим од стране српске Владе Сељими понижавајући Дрецуна и српске институције, на шта су му снисходљивим понашањем и дали право српски властодршци, он откива и ахвалним тоном именује још једном своје менторе "Статут Асоцијације биће донесен у складу са такозваним "уставом Косова", са чиме се слажу наша "влада", Европска унија и Сједињене Државе“, охрабрен је Петрит Сељими који овим доказује да у ствари нико од шиптарских сепаратиста не размишља дугрочно. Да размишљају пре би се припремали за дан када ће им реалност а не фикција коју погрешно сматрају реалношћу, лупити шамар и од непобедиве "Две куле" направити површан дезен од карата које те куле заправо сачињавају.


Пише: Горан Петровић


Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора


Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине