Вести:

уторак, 1. децембар 2015.

Католици у Хрватској прослављају о ''благдану'' злочине над Србима!

уторак, 1. децембар 2015. | КМ новине 0

Поруком да "дјелић онога што је Степинац представљао уђе и у ваш дом" хрватски "Вечерњи лист" честита надолазеће римокатоличке "благдане" и то календаром са ликом јасеновачког зликовца Алојзија Степинца.

Католици у Хрватској прослављају о "Благдану" злочине над Србима!

Текст из Вечерњег листа преносимо у целости, прилагођен српским читаоцима, ћирилизован и наглашених важнијих чињеница.

"И ове године Вечерњи лист, већ традиционално, свим читатељима дарује католички календар! У календару који краси лик "блаженог" Алојзија Степинца пронаћи ћете све благдане и свеце важне сваком католику.

Степинац је изабран због свог доприноса борби против тоталитарних и ауторитарних режима и због важности коју има за све вјернике и цијели хрватски народ. Као највидљивији и најсветији траг иза кардинала Степинца остала је Степинчева Црква, која се храни његовом крепошћу, вјерношћу и домољубљем.

Нека у петак дјелић онога што је Степинац представљао уђе и у ваш дом, јер свим читатељима Вечерњег листа тај дан дарујемо католички календар за 2016. годину с посебним цитатом блаженог Алојзија Степинца".

Календар за заборав злочина.


Пандан оваквом календару у издању Српске православне Цркве нећете наћи. Сабор и чиновници који папу називају "светим оцем" а седиште јеретика у Ватикану "светом столицом" почели су да се јавно ограђују од нових српских мученика вере и Христа ради. Тако је издање календара СПЦ пре неку годину доживело "ревизију" и из њега су били избачени јасеновачки муечници! Када се народ побунио они су враћени али је то више него довољан доказ да се на све њих гледа са извесним стидом, да су непожељни и "сметају" уједињењу, односно потчињавању српских епископа јеретичкој клапи из Ватикана. Такође, сећамо се фотографија на којима се види да српски епископи седе, задовољно се смешећи, управо испод слике Степинца у неком од салона римокатоличких чиновника.

Насупрот свакој логици у СПЦ је већ дуги низ година пракса да се календари са православним празницима, штампају тако да уједно садрже и католичке (дакле јеретичке), јеврејске и муслиманске празнике. Ништа слично нећете наћи ни у једном календару било какве врсте ни код једне од ових заједница. Дакле, не постоји никакво оправдање за овакав гест.



"Ако вас мрзи свијет, знајте да је Мене омрзнуо прије вас. Кад бисте били од свијета, свјет би своје љубио, а како нисте од свијета него вас Ја изабрах од свијета, зато вас мрзи свијет."

(15:18-19)



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине