Вести:

понедељак, 28. децембар 2015.

ПБ КиМ: Шиптари одлуком доказали да је ''ЗСО'' у њиховом интересу

понедељак, 28. децембар 2015. | КМ новине 1

Пресуда такозваног уставног суда самопроглашене републике Косово да је Заједница српских општина у складу са уставом ове парадржавне творевине је очекивана одлука пошто је у шиптарском националном интересу.

ПБ КиМ: Шиптари одлуком доказали да је ''ЗСО'' у њиховом интересу
Систематско и планско рушење Устава Р Србије од стране ''најбољег студента права'' и стварање шиптарске државе на својој територији. / Фото: КМ Новине

Аргументи председника Владе Србије Александра Вучића да Заједница српских општина погодује Србима на Косову и Метохији с обзиром да се косовска опозиција буни су лаж имајући у виду да ниједна опозиција не хвали политичке потезе владе па тако ни опозиција у самопроглашеној републици Косово.

Одлуке такозваног уставног суда Косова јасно показују да је Заједница српских општина само једна у низу невладиних организација без трећег степена власти како је обећавала Србима актуелна власту у Београду.

Нажалост Заједница српских општина формом и начином којим је обликована у Бриселу није у складу са Уставом Републике Србије. Али као и све друге одлуке које је Влада Александра Вучића донела када је у питању Косово и Метохија тако ни ова није сагласна Уставу Републике Србије. Ако најбољи студент Правног факултета у Београду, како себе представља Александар Вучић, гази званичан Устав државе над којим је положио заклетву шта тек треба очекивати од најгорег.

Изјаве "министара" у влади Косова Едите Тахири, Селимија и других да Заједница српских општина одговара Ахтисаријевом плану намеће једно друго питање а оно гласи да је садашња власт променила одлуку Скупштине донете децембра месеца 2007. године о одбацивању Ахтисарејевог плана. Интересантно је да су сви садашњи главни актери српске политичке сцене и Дачић и Вучић и Николић били најгрлатији у одбацивању Ахтисаријевог плана. Руска Федерација је најавила вето на овај план због чега никада није стигао у Савет безбедности. Све ово јасно говори колико је политика Александа Вучића према најважнијем српском питању, а то је Косово и Метохија, надоследна, пуна превара и обмана, штетна по интересе Србије и која нас компромитује код наших савезника у свету пре свега код Руске Федерације. Није пристојно захтевати од руске државе да буде против Ахтисаријевог плана а онда да диктаторски ражим Александа Вучића тај исти план прихвати.

Јер стварање независног Косова као прве фазе у стварању велике Албаније није само антисрпски пројекат него и антируски јер угрожава њихове интересе на Балкану.



У Косовској Митровици
28.12.2015. године


Саопштење за јавност
Патриотског блока Косова и Метохије



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора


1 коментар:

  1. "Ако најбољи студент Правног факултета у Београду, како себе представља Александар Вучић, гази званичан Устав државе над којим је положио заклетву шта тек треба очекивати од најгорег." А шта да очекујеш од нас који правни нисмо ни видели? За велеиздају су најтеже казне.

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине