Вести:

среда, 23. децембар 2015.

Окупациона власт контролише радаре на Копаонику

среда, 23. децембар 2015. | КМ новине 1

Окупациона власт контролише радаре на Копаонику Ако ово није доказ окупације КиМ онда не знамо шта би под то могло да спада. Такође, добро је информисати грађане Србије колико је Косово "далеко", ако им је Панчићев врх на Копаонику далеко.

Окупациона власт контролише радаре на Копаонику
Радар на Панчићевом врху / Фото: Соњамар  


Такозвана "влада" шиптасрких сепаратиста на Косову и Метохији, саопштила је вечерас да није реактивиран радар српске војске, који је пре рата 1999. године био инсталиран на Копаонику а који су бомбардовали авиони НАТО-а током агресије на Сбију и Црну Гору.

"Влада Косова је званично контактирала са Кфором од кога је добила званичну потврду о овом питању. У оквиру својих овлашћења Кфор врши редовне инспекције на локацији срушеног радара ради провере његовог стања. Уништени радар српске војске није реактивиран, нити је постављен нови на том месту. Штавише, према потврди Кфора, активирање таквих радара је строго забрањено по Кумановском споразуму из 1999. године", наводи се у саопштењу такозване "владе" сепаратиста са КиМ.

Њихова реакција уследила је након параноидног написа у шиптарским медијима да је Војска Србије активирала радар на Копаонику, унутар територије Косова и Метохије, јавља Бета.


Ови уништени војни радари, због геостратешког положаја, спадали су у најважније радаре чак и некадашње Југославије! Катастарске књиге прецизно и неумољиво одагнавају сваку сумњу: Панчићев врх, иначе највиши планински врх Србије, све са војном базом припада катастарској општини Гувниште, СО Лепосавић, а граничи се са катастарском општином Шибачина, СО Рашка.


Фото: "Време" децембар 1999.
"Гласине које су у међувремену стизале до Београда могле би се систематизовати у две основне групе - геостратешке и спортско-рекреативне. У првима се тврди да на Копаонику нема више ни Војске Југославије ни припадника МУП-а Србије, да се туристичким центром повремено прошетају припадници КФОР-а, те да је 2017 метара висок Панчићев врх територија Косова. Ове друге кажу да су најважније жичаре (чији стубови сежу у близину бомбардованих војних објеката), сравњене са земљом, а да на стазама за скијање сада има безброј неактивираних нагазних мина и касетних бомби које представљају неспорну опасност за скијаше". 
"Време" 18. децембар 1999. године.

Готово сви догађаји које је преузела окупацина власт НАТО-а и Запада на КиМ од јуна 1999. године до данас, противни су резолуцији 1244 док су баш сви потези од 2011. године, када су Срби на северу покрајине покушали да заштите своје домове, у супротности са овом Резолуцијом УН-а. Међутим, онда када је потребно илустровати немоћ и капитулацију српских власти, пожељно је позвати се на документ који гарантује целовитост српској држави а чега се српска власт после Милошевића или не придржава или активно чини све у супротности са њим и Уставом своје државе на чијем су челу, што се посебно може рећи за тренутни и претходни ДС режим.



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

1 коментар:

  1. Како се неко може позивати на Кумановски споразум ако не поштује Резолуцију СБ 1244?!
    Хитно реактивирати радар и препустити га Русима!

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине