Вести:

понедељак, 7. децембар 2015.

Масовни напади Шиптара на Србе у Гораждевцу (ВИДЕО, ФОТО)

понедељак, 7. децембар 2015. | КМ новине 2

На српске куће у селу Гораждевац код Пећи непозната лица ноћас су извршила више оружаних напада, нико није повређен, а причињена је знатна материјална штета.

Запаљени аутомобил у Гораждевцу јутрос / фото: Радио Гораждевац


"Пуцњима из аутоматског оружја у 2.45 часова порушен је споменик жртвама НАТО бомбардовања, који се налази у центру села", рекао је Срни члан Привременог већа општине Пећ са измештеним седиштем у Гораждевцу Ранко Здравковић.



Према његовим речима, разбојници су пир почели тако што су прво пуцали на кућу Саше Петровића, затим су запалили аутомобил Србољуба Колашинца, потом су пуцали на кућу Милунке Букумирић, да би на крају испалили више рафала на трафику Драшка Вуксановића.

Он је додао да у нападима нико није повређен, али је причињена знатна материјална штета, пошто су куће Петровића и Милунке Букумирић погођене са више рафала.

Здравковић је навео да су у тренутку напада у кућама спавале породице Петровић и Букумирић, али у собама са супротне стране.

Одмах после напада, полиција је изашла на лице места, затворила саобраћај кроз Гораждевац, али се према Здравковићевим речима - на томе и завршило.

Здравковић истиче да су мештани Гораждевца узнемирени, јер је ово "трећи или четврти напад" на мештане, који, према његовом мишљењу, има за циљ да подстакне исељавање ове једине српске средине у региону Пећи.




Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић осудио је јутрошњи терористички напад албанских екстремиста на Србе и њихову имовину у Гораждевцу, те позвао све Србе на Косову и Метохији да сачувају присебност и не одговарају на провокације.


Чињеница је да од када Влада Србе на Косову и Метохији позива "да не одговарају на провокације" уместо да организују и бране своје животе и породице, све је више напада и насртаја шиптарски хекстремиста а Срби су у све горем положају.

Ђурић је навео да верује да велика већина Албанаца на Косову и Метохији не жели ескалацију насиља у свом окружењу, али свакодневни напади на Србе које новинари прећуткују и окојима се циљано не извештава, говоре о сасвим другачијој ситуацији на терену.





Уместо да, попут Вучића који је затражио 45 минута да дисциплинује Србе који су се залагали за очување Косова и Метохије, Ђурић апелује на "међународну заједницу да реагује на ову ситуацију са највећом озбиљношћу како би се избегло даље угрожавање безбедности Срба и нарушавање крхке стабилности на Косову и Метохији".


У Гораждевцу је синоћ срушен споменик деци коју су Шиптари убили док су се купала на реци Бистрици као и жртвама НАТО агресија која је имала за циљ помоћ шиптарским терористима и осигуравање успеха њиховој екстремној анти - српској идеологији.

Агенције / КМ Новине
 


Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

2 коментара:

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине