Вести:

недеља, 27. децембар 2015.

Марко Јакшић - Жељни смо сопствене државе!

недеља, 27. децембар 2015. | КМ новине 0

Марко Јакшић: Скупштина Србије обавезна да распише локалне изборе за територију КиМ, потписивање петиције почиње следеће недеље.

Марко Јакшић - Жељни смо сопствене државе!

Потписивање петиције Патриотског блока, која ће бити упућена Скупштини Србије у циљу организовања локалних избора на Косову и Метохији, почиње у уторак 29. децембра у 18.00 часова у просторијама сале за састанке ресторана North City у Косовској Митровици . Том приликом гости ће бити председница ДСС-а Санда Рашковић Ивић и председник Двери Бошко Обрадовић, казао је Контакт Плус радију, бивши посланик Скупштине србије и високи функционер ДСС-а Марко Јакшић.

– Ми ћемо потисивање петиције започети 29. децембра, сви који желе ће имати прилике да петицију потпишу у нашим канцеларијама. Очекујемо да се скупи од 20.000 до 30.000 потписа. Потом ћемо то однети председници Скупштине Србије Маји Гојковић, председнику Владе Србије Александру Вучићу и председнику Србије Томиславу Николићу, имајући у виду да је, по Уставу државе Србије, Скупштина Србије обавезна и дужна да распише локалне изборе за територију Косова и Метохије, као што је то радила од 2008. године – казао је Јакшић.

Он мисли да су грађани Косова и Метохије жељни сопствене државе, жељни да имају локалне изборе које ће организовати Београд, а не Приштина, и „према томе логички сматрам да је боље за грађане да буду поданици државе Србије, него поданици државе Косово“, истиче Јакшић.



Извор: ФБ Репортер    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине