Вести:

четвртак, 17. децембар 2015.

Српска увек уз браћу са КиМ!

четвртак, 17. децембар 2015. | КМ новине 0

Хуманитарна организација "Божур РС" низом акција помаже Србима на Косову и Метохији. Спремно 350 пакетића за Никољдан. Иако је тешко, Срби у енклавама не губе наду. Нема веће награде од дечјих осмеха.
 
Српска увек уз браћу са КиМ!


Народ Српске увек је био уз своје сународнике на Косову и Метохији, а хуманитарна организација "Божур РС", која већ пуне четири године активно помаже најугроженијим Србима који живе у тамошњим енклавама, пример је хуманости и истинске православне, братске љубави!

Група Бањалучана окупљена у овој организацији сваке године организује многобројне хуманитарне акције прикупљања хране, одеће, рачунара и друге школске опреме и новогодишњих пакетића.

Пакете помоћи радо носе Србима и њиховој деци који живе у веома тешким условима у енклавама на југоистоку КиМ.

- Увек смо били уз нашу браћу са Косова. Потресени смо условима у којима они живе. Сиромаштво, незапосленост, страх су видљиви у сваком селу у овим енклавама, али наду ипак нису изгубили, јер су то храбри и поносни људи - прича, за "Новости", утиске са КиМ Ђорђе Грубишић, председник организације "Божур РС".

Бањалучки хуманисти посебну бригу воде о малишанима са КиМ којима су и ове године спремили новогодишње пакетиће. Дечји осмеси у тренутку док им уручују пакетиће највећа су награда за чланове ове организације.

- Припремили смо око 350 пакетића које ћемо однети деци Косова око Никољдана. У току је акција прикупљања и молим све људе да се прикључе овој нашој акцији како бисмо обрадовали што више деце која одрастају без основних намирница и без дечје слободе у овим енклавама - каже Ђорђе.

"Божур РС" је организовао многобројна спортска такмичења, дружења младих и забаве на којима се прикупљао новац за помоћ најугроженијим Србима на КиМ.

Летос су ови момци организовали долазак 20 малишана са КиМ у Бањалуку.

- Добри људи су примили ову децу у своје домове. Желели смо да им уприличимо диван боравак у граду на Врбасу, да осете слободу и љубав Крајишника према својој браћи на КиМ - казао је Грубишић. 

СПАСЛИ БОЛНИЦУ

"Бањалука је увек уз вас" био је назив акције прикупљања помоћи за оспособљавање болнице у Гораждевцу.

- Србима који живе у том месту прва болница била је удаљена чак 80 километара, а из безбедносних разлога село нису смели да напуштају ноћу. Зато смо организовали ову акцију како бисмо оспособили тамошњу болницу и дали смо свој скромни допринос - рекао је Грубишић.





Извор: Новости    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине