Вести:

среда, 18. новембар 2015.

Шокантна фотографија патријарха Иринеја са „плаћеним убицом“

среда, 18. новембар 2015. | КМ новине 2


Нова лавина народног незадовољства на пороке одређених личности у цркви, која се преноси и на саму Цркву изазвана је новим ТВ сведочењем монаха Серафима (алиас Бојан Јовановић) о радњама у Зворничко-тузланској епархији.

Шокантна фотографија патријарха Иринеја са „плаћеним убицом“


Посебан шок изазвала је информација објављена на Фејсбук профилу новинара Предрага Поповића да се са инкриминисаним плаћеним убицом Небојшом Лазићем Зенгом нашао у истом друштву и патријарх Иринеј.

„На ТВ Прва управо се емитује интервју с Бојаном Јовановићем, који сведочи о злочинима тзв. владике Василија Качавенде.
Између осталог, Јовановић је испричао како је Василије ангажовао професионалног убицу Небојшу Лазића Зенгу, који је дошао у БГ да га ликвидира.
Е, с тим Зенгом упознао ме преподобни Никола Ђогани Сандуловић. Зенга је оставио ок утисак, духовит и занимљив лик, иако је бивши пандур.
Василије + Зенга + Сандуловић + патријарх Иринеј = Содома и Гомора“


Није изненађујуће да режимски медији, док се режим апсолутисте и западњачког марионете Александра Вучића обилато користи услугама сервилних епископа Београдске патријаршије, обрушава на водеће (и маргинализоване) личности Српске цркве. Повременим срозавањем угледа Цркве она се своди на још сервилнији положај, као и стварање утиска да је потребна кадровска реформа црквених структура.У „олуји“ те реформе могло би да се деси да водеће положаје у Београдској патријаршији заузме струја екстремних релативиста епископа и иначе недодирљивих епископа за критику режимлија као што су Григорије Дурић и Игњатије Мидић. Тиме би умерени јеретици екуменисти (Иринеј Буловић, Иринеј Гавриловић, Амфилохије…) предали своје место другој и екстремнијој генерацији екумениста.

На тај начин би прича о преступима епископа Василија Качавенде послужила као нове Маркале за даље бомбардовање положаја Цркве. Апсурдно реаговање је врло могуће: Иако је сервилност црквених лица ванцрквеним органима довела до доласка компромитованих на чеоне положаје у цркви, новим реформама би се још компромитованији и још сервилнији још јаче учврстили на црквеним положајима.

Крајњи папофил, епископ Григорије, је уједно и човек који повремено промовише причу о лустрацији у цркви, те се тиме намеће као нови патријарх Београдске патријаршије. Тиме би сјахао Курта, да узјаше много гори Мурта који би имао одрешене руке за реформисање црквеног учења.

Најелементарнија и најрудиментарнија логика показује и доказује: да је потпуно нелогична и противлогична сарадња између отворених безбожника, заклетих христобораца и Православне Цркве Христове. Оне који хоће такву сарадњу, или раде на њој, или – hirribile dictu – чак и приморавају на њу, питамо заједно са светим Апостолом: „Какву заједницу има правда с безакоњем? какву везу има светлост са тамом? Како се слаже Христос с Велијаром?“ (2 Кор. 6,14-15). -Св. Јустин Ћелијски
Погледајте такође: О КОНТРОВЕРЗАМА МОНАХА СЕРАФИМА

Припремила екипа Фб странице „Православље живот вечни“


Share/Bookmark

2 коментара:

 1. Православље не може пропасти, али ће бити веома мало оних који ће бити спашени.
  Ми нисмо у стању било шта да урадимо, јер како је Господ казао: људи имају уши али неће чути и имају очи, али ће зажмурети да не виде истину.
  То је истина од које се не може побећи.
  Како ја разумем речи из ОТКРОВЕЊА СВЕТОЈ ЈОВАНА БОГОСЛОВА, где Господ говори Анђелу да мери ЦРКВУ И ОНЕ КОЈИ СЕ МОЛЕ У ЦРКВИ, а порту да не мери него да је избаци напоље и да је да незнабошцима.
  Која је то ЦРКВА И ОНИ КОЈИ СЕ МОЛЕ У ЊОЈ?
  То су у суштини ЧИСТИ ПРАВОСЛАВЦИ И ИСТИНИТИ ВЕРНИЦИ, КОЈИ СЕ ТРУДЕ ДА УГОДЕ ГОСПОДУ РЕЧИМА И ДЕЛИМА.
  Ко је та порта, која се даје незнабошцима?
  То су сви они остали, који се хватају за ХРИШЋАНСТВО, а у опште се не труде да живе ПРАВОСЛАВНО И ЖИВЕ ПО СВОЈИМ ЖЕЉАМА, ТАКО ДАЈУЋИ ЛОШ УГЛЕД ОСТАЛИМ ВЕРНИЦИМА.
  Господ је казао. " Хоћу вас чисте ".
  Само вруће или хладно, а млако је бљутаво, па се испљује.
  Ја мислим да је овде потпуно јасно шта Господ хоће а која је то ЦРКВА И ОНИ КОЈИ СЕ МОЛЕ У ЊОЈ.
  Из свега ово излази, да су Божији угодници и који ће бити спашени, само они који ће се држати ЧИСТОГ ПРАВОСЛАВЉА, БЕЗ ОБЗИРА КОЈЕ ЋЕ ТЕШКОЋЕ ИМАТИ, А ДА ЋЕ МНОГИ И СВОЈЕ ЖИВОТЕ ИЗГУБИТИ.
  Ја долазим до оваквог закључка, јер " Откривење " говори о крају света и о нападу на ЧИСТУ БОЖИЈУ ЦРКВУ, а то је ПРАВОСЛАВЉЕ. А што се сада може приметити, да се све ово сада баш и дешава и ако просудимо данашњу ситуацију, морамо до оваквог закључкљ доћи.
  Љубиша.

  ОдговориИзбриши
 2. Драга браћо, видите ли у позадини Велибора Џомића? Сјећате ли се шта је све урадио владики Артемију? Знате ли да је он данас главни играч Мила Ђукановића у редовима цркве у Црној Гори?

  ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.