Вести:

недеља, 22. новембар 2015.

Шешељева директива о прикључењу шиптарским сепаратистима (ФОТО)

недеља, 22. новембар 2015. | КМ новине 22

Гласило српског народа са КиМ, КМ Новине, опет трпи нападе због свог постојања. Овај пут због Шешељеве директиве да се чланство СРС мора прикључити шиптарским сепаратистима у њиховом послу, а тај посао сви знамо какав је.

Шешељеве директива о прикључењу шиптарским сепаратистима (ФОТО), #КМ_Новине, #СРС, #Косовска_Митровица,
Митинг СРС у Косовској Митровици, до сада последњи. на истом оном месту где је Томислав Ниолић пуштао сзе и обећавао укидање Бриселског споразума. / Фото: И. Максимовић / КМ Новине


Наш портал је јуче урадио посао који иначе ради. Објавио једно од саопштења пристигло на нашу редакцијску е-адресу. Како су потписници људи са којима у овој области сарађујемо прилично дуго (не само као портал већ неки од нас и пре оснивања, као изузетно ретки новинари који су преносили њихове ставове, саопштења, оцене и критике), није било неопходно проверавати јер постоји извесно поверење које су својим радом организације заслужиле. "ДССС Шчербина" и "Стара Србија" биле су међу носиоцима антиизборног савеза када се народ позивао на бојкот шиптарских избора новембра 2013. године, којима је Влада Србије задала један од најсмртноснијих удараца Косову и Метохији. Како је ово САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ прослеђено на тачно 81 адресу, и то са исте оне са које се то увек чини, није било места сумњи у изјављено.

Овом приликом смо потврдили да до краја поштујемо разлог због кога смо основани - непоколебљивост у одбрани истине о Косову и Метохији и свему ономе што је најбитније за српски народ на КиМ а медији то прећуткују. Једини смо од преко 80 адреса који су ово саопштење објавили и омогућили да се глас народа чује. Након тога, то су учинили још неки али ипак ретки портали. Показали смо да није вест оно о чему сви причају већ оно што нико не жели да буде објављено. Са великим задовољством то ћемо чинити и надаље.

А напади су почели управо због тога. Нису они усмерени на оне који су саопштење саставили и послали медијима на објаву, већ на КМ Новине које су радиле своје. Изостајање напада на ове две организације не чуди јер су сви родољуби на КиМ у тесном савезу и редовној сарадњи. Али, чуди напад на наш портал који је иначе, понављамо, једини и објавио ово саопштење. Истовремено он и јесте разумљив јер смо ми "упалили светло" и тако "опткрили лопова у мраку". Као противударац стигло је саопштење господина Звонка Михајловића, председника Косовско Метохијског окружног одбора СРС. Стигло али са 24 часа закашњења иако му је одмах било упућено питање да прокоментарише објаву! Тек после више од 24 часа он излази у јавност са својим одговором, нападајући "страницу КиМ Новине" као да је она извор свега и организатор, што су чинили и други чланови ове странке путем интернета вршећи притисак, вређајући, захтевајући да сазнају "ко нам је газда" и покушавајући да убоду непостојећу личност. Све ово доказ је да су то људи који не могу да схвате да неко може да се бори за истину а да за то не тражи новац и да није ни у чијој служби.

Међутим, било је и оних чланова ове странке који су се такође јављали путем интернета и из других градова Србије захваљујући се на објави јер им је она "помогла да склопе коцкице" и схвате нови талас који је преовладао у Српској радикланој странци по повратку др Шешеља из хашког казамата. Наиме, по њиховим тврдњама, г-ђа Вјерица Радета је та која у овој странци од недавно вуче конце и намеће своју политику, занимљиво је да она баш истиче како председништво "поштује вољу својих чланова" демантујући поменуто саопштење. 

#КМ_Новине, #СРС, #Косовска_Митровица,
Вјерица Радета у Косовској Митровици 2013. године. "Чујте, Срби... са Косова..." / Фото: И. Максимовић / КМ Новине

Јавили су нам и да се широм Србије из Српске радикалне странке отпуштају и смењују учени и способни људи на чија места доводе полуписмене, неспособне али изузетно послушне чланове. Онако како то чини и  СНС у својим редовима. Ово потврђује и сама Вјерица Радета која у тексту поводом годину дана од повратка др Војислава Шешеља у Србију, између осталог каже: Реконструисали смо општинске и окружне одборе где год је било потребно. О даљим активностима ове странке која су у супротности са њеним начелима, иако нам то ни мало није био циљ, трудићемо се да такође отворено извештавамо.

Што се тиче деманта господина Михајловића, којим после 24 часа напада КМ Новине наводећи погрешно чак и наше име, упадљиво је политичко лукавство које је стекао током дугог низа година "пливајући" у тим водама. Он истиче историјат странке, заслуге и доследност (која је код чланова СРС апсолутно неоспорна и постојана!), наводи да је "за очекивати било да ће до оваквих подметачина доћи али да ће то бити из редова наших сабораца и пријатеља са којима смо дуже време у истим рововима заиста је изненађујуће и зачуђујуће". Без намере да се осврћемо на чињеницу да су управо Томислав Николић и Александар Вучић, као и гро чланова баш из редова СРС, данас у власти и акцији издавања Косова и Метохије и, без претеривања, убијања Србије напоменућемо да смо у овом случају ми ти који су остали у рову а они који позивају на предају Срба сепаратистичким "институцијама" ти који забадају нож у леђа а са њима и сви они који их свесно штите у томе

Верујемо да је господин Михајловић на нас мислио јер каже "- Оно што желим посебно да подвучем јесте то да господа Момир Касаловић, председник удружења "Григорије Степанович Шчербин" и Златибор Ђорђевић, председник удружења "Стара Србија" НЕ стоје иза поменутог текста те да не знају ко је тај који је злоупотребио њихова имена за прљаву кампању против Српских радикала те да ће с'тим у вези упутити своје демантије". 

Дакле, подвлачи да потписници нису криви већ КМ Новине које су то објавиле. Господим Михајловић је направио један пропуст. Сва саопштења која шаљу потписници објављују се и на званичном сајту удружења Шчербина па је тако објављено и ово, заједно са потписима:

Желимо да вам скренемо пажњу на то да су потписи постављени накнадно али то је код саопштења ове организације, посебно када је Патриотски блок КиМ у питању, уобичајено јер није ни лако, ни безбедно стално путовати Косовом и Метохијом а понекад се нема ни довољно времена што се надокнађује, као што знамо, другим средствима комуникације - телефоном, интерентом. То сведочи чињеница да нису увек исти потписи на свим саопштењима већ, као и овде, зависно од проблема који се саопштава што представља ефикасно а решење изуезтне економичности.

У сваком случају удружење Шчербина, јавности није пријавило никакво разбијање шифре нити хакерски упад на сајт, који притом сасвим уобичајено изгледа и лако му се приступа. То указује на да га је објавило лице које води администрацију самог сајта. Ни после нашег питања о потписницима од пре 24 часа није стигло никакво појашњење нити демант, а оно се још увек налази на званичном сајту што можете проверити кликом на ОВУ СТРАНУ
  и поред тога што водећи људи организације, потписници "не знају" ко је то урадио.

Господим Михајловић наводи како ће потписници упутити демант тим поводом. Хоће ли демант стајати раме уз раме са овим саопштењем или ће другарски скинути то са сајта како би сами себе демантовали? За сваки случај направили смо "принтскрин" стране који ће верно чувати успомену на саопштење. Демант би истовремено значио и потребу да се "одговорни" јавно прозове због једне такве подметачине и прогласи човеком од неповерења што би му правило проблем у даљем заснивању радног односа као потенцијалној опасности за послодавца! Познајући људе који воде организацију не верујемо да је било ко у стању да неког од њих лажно прогласи таквим човеком! Демант би истовремено био и став заштите позива на издају Косова и Метохије упућеног од господина Шешеља! Хоће ли, из просте колегијалности, чланови Удружења пристати на то и сами узети учешће у издаји? Ако они не објаве демант, значи ли то да господин Михајловић лаже и да је страначке интересе поставио високо изнад интереса Србије, Косова и Метохије, самих начела странке која пропагира Велику Србију? Значи. А шта ће бити видећемо за неки дан. Можда и пре пролећа које доноси нове, лажне шиптарске изборе. Какво ли ће Српска радикална странка тада саопштење издати?

Међутим, иоле пажљивом читаоцу неће промаћи да уз све хвалоспеве странци и њеном вођи, ни једном речју није наведено хоће ли или неће српски радикали изаћи на следеће шиптарске изборе? Ни једном једином речју нема осврта на то!

Они портали који себе називају "родољубивим" нису остали доследни својим начелима, што ситуацију приказује у још јаднијем светлу. Они су, тобож борећи се за истину а против тоталитарног режима, заправо њима учинили услугу. Први портал који је објавио демант произвољно у свом наслову наводи "СРС: Не излазимо на шиптарске изборе, то су прљаве подметачине". Они ступају у одбрану странке наводећи оно што господин Михајловић није рекао - да радикали неће изаћи на шиптарске изборе!

У другом делу текста се наводи да је то "прљава подметачина" и оптужују колеге да су објавиле подметачину чак и не покушавајући да провере да ли је то подметачина или није, они прихватају -званично саопштење странке-. Раде оно за шта друге оптужује, најпростије речено.

Ту ступају на исто поље на коме се нашао други, најпосећенији патриотски сајт који наводно проверава "оптужбе" питајући ни мање ни више него Вјерицу Радету! Као да питају оптуженог који по сваку цену жели да избегне казну - да ли је крив или није. Да ли сте икада од Александра Вучића, Томислава Николића, Ивице Дачића или Александра Вулина  чули у медијима да су издали Србију на Косову и Метохији а сви знамо да јесу? Не, нисте нити ћете то чути. Дакле питана је погрешна особа. Нико није питао ни једног од Срба који су присуствовали том састанку већ управо оне који преко сваке воље покушавају да наметну погубну и политику против које се ти Срби боре годинама.

Овакво стање није одрживо. немогуће је левитирати између издаје и одбране своје државе.  На једну страну свакако морате да паднете. Ускоро ћемо видети "ко је в(Ј)ера а ко невера" јер ево, баш вечерас почео је и да пада снег а он не пада да забели брег већ да свака зверка покаже свој траг.



Редакција "КМ Новина"
Косовска Митровица, Србија



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

22 коментара:

  1. A zbog cega je boja papira na kome se nalazi ''Saopstenje'' drugacija od od dela na kojem se nalaze pecati? :D A kada se slucajno uveca slika barem za 400% i slepac moze videti da je doslo do kropovanja :D Dalje, sledece godine na Kosovu jesu izbori, ali ne parlamentarni ili lokalni, vec ce biti odrzani predsednicki izbori. Ja verujem da je to bila ne namerna greska :D I za kraj, da bi nesto novina bilo, ili pak da bi se tako zvalo, pre svega se mora stampati i uz to imati svog glavnog urednika.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. То је скениран документ и претворен у слику зато је присутна деформација боје. Уосталом, важно је да се документ види.

      Избриши
    2. Администратор блога је уклонио коментар.

      Избриши
    3. Администратор блога је уклонио коментар.

      Избриши
    4. Аутор је уклонио коментар.

      Избриши
    5. Администратор блога је уклонио коментар.

      Избриши
    6. Администратор блога је уклонио коментар.

      Избриши
    7. Коментари који садрже увреде и ружне речи, биће избрисани.

      Избриши
    8. Nebitno je kako se zoves... Bitno je ono kako se prezivas i od koga potices. Sto se ponosa i dike tice, istorija Crnogoraca na Kosmetu ne zabelezi ni ponos, a jos manje diku, jer su oni cist primer konvertita (konvertit je prevrtac). Prvi ste prisli komunistima, kada su svi Srbi na Kosmetu bili medju Cetnicima. 45 godina ste surovali sa Siptarima, a srpski narod je bivao ugnjetavan i proterivan sa Kosmeta. Prvi ste pobegli iz Metohije i osavili ste prazan put Siptarima da se sjate sa severa Albanije. Danas podrzavate te iste Siptare Tacija, Haradinaja, Limaja... koji su masakrirali Srbe. Medju prvima ste priznali narko drzavu Kosovo i za saku para usli ste u njihove sisteme. A da ne pricam kako ste za malo interesa arbanasili. I sad vi takvi kakvi jeste, otpad, pricate kako Srpska radikalna stranka hoce da udje u siptaske institucije. Uz to da te obavestim po drugi ili treci put, sledece godine se odrzavaju predsednicki izbori na Kosmetu. A da, posto se jedan od ''potpisnika'' saopstenja preziva Kasalovic, a ja odlicno poznajem tu porodicu, za te ljude rec potuljeni ili podmukli su komplimenti.

      Избриши
    9. Администратор блога је уклонио коментар.

      Избриши
    10. I za kraj, zar nije bilo u redu kada vec napisete nesto i kada se objavi demanti na to da lepo vi objavite taj demanti? Vi imate pravo da napisete da je Seselj trazio da se prizna nezavisno Kosovo, mozete da napisete sta god vam padne na pamet, ali barem budite moralni pa objavite demanti.

      Избриши
  2. У каквом су односу srbin.info и kmnovine.com.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Не постоји никакав однос. Као са било којим другим медијем. Преузимамо вести једни од других и то је то.

      Избриши
  3. Ако је Вучић рекао да Срби иду на изборе рекао је онда и Шешељ. Коме више није јасна њихова сарадња и пакт о ненападању?

    ОдговориИзбриши
  4. "Rukopis" prljavog igraca, Marka Jaksica (starijeg).

    ОдговориИзбриши
  5. Није добро, драге моји "патриоте"да се бавите оваквом прљавом игром.Доказани српски патриота др.Војислав Шешељ није то заслужио од стране срба са Косова и Метохије а нарочито од оних који себе називају патриотама.Завиривањем и слањем доушника у туђе страначке просторије,изношењем лажи и неистина не могу се опрати прљавштине из прошлости и окајати политички греси.Српској радикалној странци и њеном председнику ,свакако не могу наудити овако ниски ударци.Српски народ препознаје праве патриоте и разликује оригинал од фалсификата.Све већа популарност СРС изгледа не одговара још по неком а не само српским непријатељима.

    ОдговориИзбриши
  6. ma ljudi ja bio na satanku,ovo je sve neistina i laz od bolesnih bivsih politickih umova koji zele da naude jedinoj preostaloj srbskoj patrioskoj stranci na tlu kosova i metohije koja se bori i boricese za opstanak srbskog naroda na tlu srbske zemlje kosova i metohije.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Пошаљите, молимо Вас, Ваш контакт на редакцијски мејл (redakcija@kmnovine.com) и јавиће Вам се неко од наших новинара да поприча са Вама. Са тог састанка ни двојица немају исту причу...

      Избриши
    2. Cak i blogovi imaju svoje novinare :D :D :D

      Избриши
  7. ma ljudi ja bio na satanku,ovo je sve neistina i laz od bolesnih bivsih politickih umova koji zele da naude jedinoj preostaloj srbskoj patrioskoj stranci na tlu kosova i metohije koja se bori i boricese za opstanak srbskog naroda na tlu srbske zemlje kosova i metohije.

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине