Вести:

недеља, 15. новембар 2015.

Реакције Срба на терористичке нападе у Паризу

недеља, 15. новембар 2015. | КМ новине 0

Медији фокусирани на једну тему већим делом свог програма - напад у Француској! А изван медијског простора, на друштвеним мрежама, народ у Србији изражава свој став...


Реакције Срба на терористичке нападе у Паризу - km_novine, vesti, kosovo,

Дакле, поред већинског расположења које преовладава у медијима а прелива се на "европејце", разна друштва и организације за "ово и оно", тобожња људска права све док она нису угрожена "неевропском" народу попут Срба или Руса, постоји и онај део народа који своје расположење не крије иако га не може тако масовно исказати. То донекле надокнађују друштвене мреже и то се махом и користи. А то је, чак много масовније расположење, није ни приближно онакво како нам сервирају и агресивно нуде на усвајање уједначени медијски извештаји. Пренсоимо део реаговања оних људи који други простор за јавно изношење свог мишљења, осим друштвених мрежа, немају.

Ово је тек један делић забележеног мишљења и осећања Срба поводом напада у паризу.


Markolm X ‏@MihajlovicMark0
Наравно да жалим због терористичког напада у Француској, и то за оним из 1934. године када је убијен Александар Карађорђевић


Nemanja* ‏@NemanjaRakovic
Нико вам не брани да будете равнодушни или да мислите шта хоћете, али мени да мерите и одређујете да ли ћу и кога да жалим неће моћи. Позз


Nemanja* ‏@NemanjaRakovic
Кад год се деси неки ужас, Срби покушају да прогурају "своју ствар" али једноставно никога није брига :(


Фб Профил Живела Србија
Због напада у Паризу три дана су у Србији заставе на пола копља, колико је АМБАСАДА у Србији спустило заставе на пола копља када је било 20 година од "Олује"?
НИЈЕДНА АМБАСАДА А КАМОЛИ У ЦЕЛОЈ ДРЖАВИ !



Valentina® ‏@vaxi81
Цела Србија у француским бојама. Добро нас Путин и трпи овакве лицемерне. Не сећам се да се ико фарбао у боје Русије. Жртве су жртве.


Бошко ‏@PadobranacSRB
Саучествујем увек у болу невиних којима страдају ближњи, али ме још јаче боли ћутање целог света док смо се опраштали са Милицом Ракић.


prvi.komsija ‏@KomsijaPrvi
Хвала француским пилотима што ме не убише 1999. тако да сада могу као човек да учествујем у њуховом болу.


Petar B. Bogunovic Зар ову владу у Украјини, која је починила овај стравичан злочин отворено не подржава управо француска држава?
Хоће ли сада Французи ставити руске заставе или бар оне Доњецке републике преко својих лица?
Или Руси из Донбаса за њих нису ЉУДИ, или жртве тероризма, ...који узгред (на све могуће начине) подржава њихова влада у Паризу.
Нешто се не сећам да су Французи и НАШИ ДОМАЋИ (СИБОЛИЧНИ) ПОЛТРОНИ ставили руске заставе преко лица када се десио и онај безумни терористички чин у Одеси? 


Andrej Fajgelj 

Ви који качите француске заставе на профил, јесте ли икад ставили српску? Није да није било повода.

Osvald Tomović 
Ужасно ми је жао Немаца, холанђана, британаца и осталих Европљана и наравно Американаца који саосећају са Француском... Код њих се терористички напади не дешавају па не могу да шетају своје војске и полиције по главним градовима, али зато могу по остатку света...

Радивоје Радивојевић
Искрено саосећам са француским народом и свим недужним жртвама лудачких исламских терориста из тзв. ИСИЛ-а, ипак видим да се све претвара у један непријaтан омаж Француској, а заборавља се или се не зна да је ова данашња Француска, све само не пријатељ Србији и српском народу.
Француска је :
- 1992. увела санкције овој земљи;
- 1995. бомбардовала Србе у Босни;
- 1999. бомбардовала Србију;
- 2008. признала Косово;
- 2015. гласала за пријем Косова у УНЕСКО;
...и још безброј пута саплитала овај јадни и уништени народ.
Ова Француска није одавно наш савезник и пријатељ.
Она није Француска Франше д Епереа и Генерала Де Гола. Ово је само бедни Амерички сателит и привезак, којој се сада као бумеранг враћа подршка истим тим исламским фундаменталистима у Либији и Сирији.
Питање за све вас који данас качите Француске заставе: Где сте били пре десет дана да качите заставе Русије након пада авиона у Египту и погибије 220 људи?!

Лили Мркоњић
Жалите ви француску, слободно, не морате жалити КАПЕТАНА ДРАГАНА ВАСИЉКОВИЋ који вам је г**ице бранио да би ви могли сада да подржите вучића ј***ног који га је у смрт и послао. Жалите за онима који су нас бомбардовали, жалите за онима који су гласали да Косово уђе у УНЕСКО, жалите за онима који су нам 'уваљивали' како год хоће, не морате жалити за оним ко је живот дао за свој народ. А и ови медији, битно је да сте 101 објаву написали за ј***ну француску, а нисте се удостојили ни 3 речи да напишете за Капетана. Ј***ем ли вам маму издајничку свима, на челу са вучићем. Да Бог да наопачке ходали сви до једног, молили смрт да дође по вас, а смрт вас заобилазила!
Љиљана В. Драгутиновић
Након дешавања у Паризу, да ли и један једини човек може рећи да је НАТО гарант мира и стабилности?! Па, зна се ко је убацио терористе, ЦИА преко својих НАТО сателита. Марин ле Пен је све знала и давно упозоравала на могућа дешавања.

Александар Вељић
Моје срце једнако пати због афричких земаља. (Поводом чињенице да 14 афричких земљаљ Француска још увек приморава да плаћају колонијални порез ОВДЕ)

Звонко Михајловић
Санкције Србији........ДА
Бомбардовање Србије...... ДА
Признање независног Косова........ ДА
Пријем Косова у УНЕСКО.......... ДА
И мени би било јако жао Француза када све ово не бих знао.
Њих нико не жали, за Њима Срби никада не пале свеће, Њима премијер није никада положио цвеће... Можда би он то и урадио али нема где, није им подигао споменик. Они немају ниједно спомен обележје у Србији. Једини споменик који Они имају у Србије јесте ова књига...
Чији су они ХЕРОЈИ?



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине