Вести:

четвртак, 1. октобар 2015.

Патријарх екумениста открио споменик… себи

четвртак, 1. октобар 2015. | КМ новине 1

Представници бугарске марионетске евроунијатске владе су израдили, а као што се види на слици, сам Васељенски патријарх Вартоломеј је 27. септембра открио споменик себи.

Патријарх екумениста открио споменик… себи #km #novine #ekumenizam #vesti, srbija, pravoslavlje

Како се иронично наводи у бугарским медијима, после Садама Хусеина, Стаљина, Мау Це Тунга и Леонида Брежњева и патријарх Вартоломеј ће још за живота у области где има власт имати споменик себи. Догађај је постао познат јавности пошто је новинар „Фрогњуза“ наишао на фотографије чудног догађаја на Фб страници Цариградске патријаршије.

Чудан споменик подигнут је од стране бугарске владе на острву Халки пред затвореним богословским училиштем, које су Турци затворили 1971.

Бугарска јавност се нашла у чуду после откривања споменика јер су се све припреме десиле под велом тајне и без присутства великодостојника од стране Бугарске Православне Цркве. При томе, учесници пратеници владе на овој свечаности су познати по своме антихришћанском деловању. На фотографијама је могуће препознати бившег агента комунистичке службе безбедности историчара Божидара Димитрова, иначе познатог србофоба и човека који велича улогу Запада у бугарској историји. Вршио је историјска истраживања у ватиканским архивама. Такође, био је присутан архонт Васељенске патријаршије, како се каже на интернет страници исте, Димитар Атанасов, кога бугарски медији карактеришу као „масона 33. степена“.

У октобру би патријарх Вартоломеј требало да посети Бугарску, те се у том контексту посматра поставка споменика.



Бугарска православна црква је у последње време веома критички расположена према одређеним процесима у бугарској држави. Јасно се определила против насељавања миграната у Бугарској. Иако је јерес екуменизма присутна код неких угледнијих архијереја званичан став је антиекуменистички. Режим у Бугарској треба човека који би сломио кичму Бугарској Цркви и таквог човека види у патријарху Вартоломеју који не тако ретко посећује Бугарску. Потребно је променити став БПЦ пре сабора помесних цркава заказаног за 2016. у Истамбулу, на коме би требало да се озваниче екуменистичке новине као правила управљања Црквом. Слични процеси „убеђивања пред сабор“ су се недавно обављали у Цркви Чешке и Словачке, где је недавно боравио познати српски екумениста Митрополит црногорски Амфилохије.

Треба бити искрен: у понашању представника Цариградске патријаршије последњих деценија осећа се исти онај нездрави немир и болесно духовно настројење које је Цркву у 15. веку довело до Флорентијског издајства и срама… Данас… (Цариград) има митрополите без народа, епископе који немају кога да надгледају (тј. епископују) и који, као такви, хтели би још да држе у рукама судбину целе Цркве!… – св. Јустин Ћелијски

Погледајте такође: ТРИЈУМФ ПРАВОСЛАВЉА У БУГАРСКОЈ, ТТИЈУМФ ТЕМЛАРА У НИШУ



Извор: „Православље живот вечни“ :: © 2014 - 2015 :: Молимо за навођење извора

1 коментар:

  1. Значи и Бугари су поклекли пред Фанарима! А ти исти су им дали Егзархију да могу побугарити Србе и сад им враћају дуг!
    Но ко их шиша! Знају Пиринци да су Срби!

    Поз - Иван БР

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине