Вести:

среда, 2. септембар 2015.

Драган Станојевић: Тешко је наћи некога у Кијеву ко не жели рат али је могућ ''присилни мир'' (ВИДЕО)

среда, 2. септембар 2015. | КМ новине 1

Ситуација у Кијеву је алармантна усред најновијих немира који се оцењују као почетак трећег Мајдана, погинуо један полицајац док је око 120 људи рањено у рату кога пре свих желе Американци.

Драган Станојевић: Тешко је наћи некога у Кијеву ко не жели рат али је могућ ''присилни мир'' (ВИДЕО)
Фото: АП


Експерт за политичке прилике Евроазије, Драган Станојевић, за КМ Новине каже да су сукоби избили јер радикална опозиција није желела да буду усвојени закони који омогућавају децентрализацију појединих региона бивше Украјине, што директно значи и већа овлашћења која би имао Донбас који би тако могао да оснује своју владу и институције. А да је дошло до регионализације раније, до ове трагедије која већ дуго траје на истоку, не би ни дошло сматра он.




Он тврди да се ни политичке опције у Кијеву не изјашњавају потпуно јавно и не стоје иза онога што раде. Тешко се може наћи неко коме рат не одговара, осим народу, каже Станојевић и додаје да пре свега тај рат желе Американци који су довукули огромне количине оружја, санитетског материјала и тренера за обуку украјинских војника.


Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

1 коментар:

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине