Вести:

петак, 4. септембар 2015.

Ексклузивни интервју: Монах Антоније - Порушиће и оскрнавити све и на крају рећи ''опростите, погрешили смо'' (ВИДЕО)

петак, 4. септембар 2015. | КМ новине 0

Шта је све Грачаница Ваљевска доживљавала, преживела и шта ће је снаћи, како се њена даља одбрана припрема и насељава оближње напуштено село сазанајемо из интервјуа са оцем Антонијем за КМ Новине.

Ексклузивни интервју: Монах Антоније - Порушиће и оскрнавити све и на крају рећи ''опростите, погрешили смо'' (ВИДЕО)
Током једне од акција прикупљања потписа за Грачаницу / Фото: Истинољубље

Наука и Црква кажу да је пројекат брана "Ровни" погубна идеја, "Црква то мало стидљиво каже али њу не чине само садашњи живи свештеници и владике већ је то наслеђе свих наших светитеља, и свих оних сада побожних и свих оних који ће сутра доћи. Значи ово је њихово власништво, и Божије и ничије више" каже за КМ Новине монах Антоније који годинама стражари крај Грачанице ваљевске истрајавајући у њеној одбрани од напасника.

Неко је покушао да брану "Ровни" и тај пројекат оправда лажима да је брана старија од немањићке светиње и здраве изворске воде коју цео регион пије. Овде никоме није неопходна вода а "државна банда лаже народ да је ово 30 година пројекат од националног значаја" а за све те године нико није ожеднео, нити је било несташице воде, објашањава отац Антоније.


Свештеник (лево) покушава да отме пано којим се моли да Грачаница не буде потпољена (клик).
"И сада, брана је савршено неприпремљена за пуњење. Далеко је од тога да су радови овде завршени. Све је под растињем, цела територија бране. А смета им Грачаница као застава Божија и знак да је брана "Ровни" погубан пројекат. Ако пуне водом до испод нивоа цркве, језеро се може користити у туристичке сврхе и као заштита од поплава и низашта више" каже отац Антоније.

О даљим плановима за одбрану Грачанице код Ваљева, о томе зашто сами грађани Ваљева не долазе у одбрану, како је власт нашла посао најревноснијим стражарима и тако их одвукла од манастира, о чудима Грачанице и већ спремљеној анти-пропаганди у манастиру Ћелије који су овај манастир искључили из немањићких задужбина и на место ње наводе манастир Ћелије - можете чути од самог монаха Антонија. Шта можемо очекивати ако она буде "подводно конзервирана" односно, с обзиром да тај термин не постоји у свету као ни таква врста конзервације, шта је онда намера рушитеља из власти које отац Антоније прозива именом и презименом, послушајте у ексклузивном интервјуу за КМ Новине.

ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО


Као што сте чули, монах Антоније се на овоме неће зауставити већ су најављени и следе протести сваког месеца у Ваљеву који ће бити одржани 22. септембра, 20. октобра, 24. новембра и 29. децембра, сви у центру града са почетком у 17 часова.


Разговарао: Стево Мрђен / КМ Новине


Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине