Вести:

субота, 12. септембар 2015.

Мигранти у Београду - много питања (ФОТО)

субота, 12. септембар 2015. | КМ новине 1

"Осим наслова, ако се отвори и чита објава коју је саставио 'писмен' новинар са лакоћом се саставља тренд манипулације који указује мноштво разних тема које су искључиво афирмативног карактера".

Мигранти у Београду / Фото: Стево Мрђен; КМ Новине

Пише: Стево Мрђен / КМ Новине

Листајући вести са интернета, отворио сам страницу Блица, у претраживачу вести поменутог сајта потражио сам објаве са кључном речи мигранти! Ово су резултати:

БЛИЦ мигранти - Вести

Листа вестију о мигрантима
 
Блиц је сајт са бројем посета топ 5 у Србији (изгледна 2. позиција), када су у питању електронски медији, да у конкуренцију не увлачимо штампано издање, што врло лако доказује огроман простор за манипулацију информацијама, што из приложених објава (само из наслова) није тешко закључити.

Осим наслова, ако се отвори и чита објава коју је саставио 'писмен' новинар са лакоћом се саставља тренд манипулације који указује мноштво разних тема које су искључиво афирмативног карактера.

И онда, просто се питам како се ико нормалан може понашати или мислити критички или нељубазно, са резервом према тако драгим, изненадним посетиоцима?!

Углавном су текстови толико афирмативни да директно сугеришу да би требали оставити све своје обавезе и планове и колективно славити у неком ритуалном ново- цивилизацијском чуду што смо у прилици изнети из куће оних пар хиљада динара уштеђевине и поделити са њима, сместити их у своју собу, свој кревет!

Илустрација: "Србистан" - Марко Црни
Не радујем се неправди, ни туђој несрећи... Сав мој род је био дио прогона! 
Не замерам никоме што нас тада није приметио, као што замерам што смо тако прогоњени у колони бомбардовани најсавременијим авионима НАТО пакта, односно истих који су одговорни за данашње колоне! 
Међутим, да ли је ситуација иста, да ли можемо да се упоредимо, можда ће они који знају одговоре на следећа питања знати ко стоји иза овако масовних миграција и шта је крајњи циљ:
  1. Зашто нико још није објавио информацију колико је тачан број миграната(особа без права да бораве у нашој земљи) прешло границу и налази се унутар граница или је напустило Србију?!

  2. Регистроване статистичке податке мигранта: пол, старосна доб, порекло, вероисповест, материнји језик, образовање, професију, посебне обуке, служен војни рок?!

  3. Одакле им паре да путују месецима, на чије име је рачун у банци, како доказују идендитет приликом подизања пара, хисторија прилива на рачунима, порекло пара, ко је уплатилац, када?!

  4. Зашто крију личне податке и приликом регистрације на граници сви изјављују да су рођени 1. јануара?!

  5. Зашто је Немачка циљна дестинација и да ли је то истина?!

    Мигранти у Београду / Фото: Стево Мрђен; КМ Новине              
  6. ашто ни једна арапска, заливска земља са високим стандардом  није прихватила своју браћу по вери, осим што шаљу паре и на тај начин подстичу миграције?!

  7. Зашто САД неће да прими арапске мигранте?!

  8. Колико ће да их буде, да ли та колона има крај?!

  9. Шта ће да се деси ако не буду могли да напусте Србију, ако европски суседи затворе оружјем границе?!

  10. Шта ћемо да радимо ако европске земље протерају већину са свог простора  у земље из којих су прешли границе ЕУ?!

  11. Шта ће да раде мигранти из колона кад температура падне испод 15 степени и не буду имали кров изнад главе, кад почну кише и снегови (посебно због тога што долазе из крајева у којима температура не пада испод 20 степени)?!

  12. Ко ће да реагује и на који начин кад почну силом да остварују своја права и потребе(храна, смештај, остале потребе)?!

  13. Да ли и ко контролише њихово најсавременије оружје, односно мобилне направе задње генерације, шта садрже и које информације прикупљају и деле, Теленор им је на поменутој локацији доделио бесплатну употребу бежичног интернета, да ли имају инсталиране ГПС навигације и да ли су обиљежене неке тачке на њима?!

  14. Да ли Србија има капацитета да прими избеглице, осим изузетно расположивог  винског подрум у Јајинцима, стана у Молеровој улици, ужег реона села Бајчетина у Шумадији и стана заступнице Нато пакта?!


Нисам могао да чекам толико, па сам пропешачио улицу Гаврила Принципа и Карађорђеву.

Мигранти у Београду / Фото: Стево Мрђен 


Непосредно сам упознао атмосферу, био сам међу њима шетао са фото апаратом у руци, били су изненађени брзином којом сам хватао кадрове, бучно и бурно су реаговали што сам повредио 'њихов простор' и шта ће ето бити на мом снимку, фотографији и остати забиљежени.

И то из неког разлога, њима знаног није добро за њих, али зато деца и старци који у маси не чине ни 2% се потурају под камере и врло радо истиче њихова беспомоћност.

Изгледају веома ухрањено, не виде се страхоте рата на њима, што би наш народ рекао: Пуцају од здравља! Пркосних погледа и са мобилним телефоном задње генерације у руци!

Околне мењачнице, киосци и радње брзе хране су окупиране редовима и праве бизнис.

У кратком разговору са тројицом комуналних полицајаца који су ангажовани да над парком имају визуелну контролу и на питање да ли су писали пријаве или тражили помоћ да се парк који је преоран и претворен у сметлиште - спаваоницу доведе у ред добијам одговор, односно контра питање: Где живиш ти пријатељу, шта ми да бранимо кад држава све то толерише и дозвољава, гледаш ли ТВ, читаш ли новине?!


Мигранти у Београду / Фото: Стево Мрђен
Нисам могао да се упустим да им дам одговор, јер ме је њихова униформа подсетила на врло дељене прилоге друштвених мрежа и једино шта сам тог тренутка мислио јесте да ли сад негде истог тренутка бахато хапсе неког мог суграђанина зато јер није имао да плати аутобуску карту приватној фирми Бус Плус, са државном заштитом. Само сам се одмакао..... Без речи!

Драги читаоци, имате среће јер гледајући фотографије из прилога нећете бити у прилици да осетите мирисе, тј. смрад који се шири у ове две улице нашег главног града и то дио града који би по неком правилу требао да буде репезентативан и уредан због свих путника намерника који ће многе утиске понети управо са тог простора и које ће свакако идентификовати са нашом културом и традицијом.


ФОТО ГАЛЕРИЈА


Неописив је тај смрад сметлишта, урина, остатака хране и фекалија!

Сав тај немар који мигранти праве поставља дилему да ли намерно то раде или је то њихов цивилизацијски ниво, или обоје?!

И, сад сам се сетио.... Као мали, прочитах у некој амбуланти, ваљда су све у то време имале исте поруке: боље спречити него лечити!

За све који нису погледали, а и неће бити у прилици на домаћим ТВ станицама или електронским медијима у власништву мултинационалних компанија, треба да погледају следећи видео материјал;



  1. Видео од пре два дана кад на аутопуту у Француској, мигранти ломе саобраћајне знакове и бацају их по путу да би укочили саобраћај, а онда кад је саобраћај заустављен нападају камионе, отварају цераде и отимају товаре. 

    ЖЕСТЬ | Facebook
    1. Видео кад на Македонској граници полицајци достављају пакете са храном, а незадовољни мигранти одбијају да приме исте јер садрже лого међународног Црвеног крста, хоће ли им сметати исти и на нашим светињама, гробовима?! 

      SMETA IM KRST! Migranti odbijaju pomoc zbog crvenog krsta


    1. У  Мађарској су отказани поласци возова у правцу Аустрије и Немачке, возови крцати мигрантима већ читав дан стоје на колодвору, полиција доноси храну и воду, а мигранти из протеста бацају и неће да прихвате доброчинитеље, шта је следећа непослушност?! 

      KR Bicske vasútállomás
     


Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

    1 коментар:

    Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

     
    Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине