Вести:

уторак, 22. септембар 2015.

Подгорица за пријем тзв ''Косова'' у УНЕСКО?

уторак, 22. септембар 2015. | КМ новине 0

Црна Гора неће мењати политику и спрема се да подржи лажну државу на путу до чланства у УНЕСКО.

Подгорица за пријем тзв ''Косова'' у УНЕСКО? #км-новине, #вести #косово #север #метохија #мило #тачи

Круг званичне политике Црне Горе од признавања независности квазидржаве Косово, доласка Хашима Тачија у Подгорицу, скорог отварања амбасаде у Приштини до недавног разграничења, затвориће се највероватније подршком пријема Приштине у Унеско.

- Црна Гора ће о том питању заузети став када дође време у сусрет седници, узимајући у обзир своју досадашњу политику када је регион у питању - саопштио је новинарима шеф дипломатије Игор Лукшић.

Извршни одбор Унеска ће 3. октобра размотрити захтев лажне државе за чланство у агенцији УН за образовање, науку и културу, а из овог Лукшићевог става индиректно произилази да ће Подгорица подржати апликацију шиптарских сепаратиста из Приштине.

- Влада која је признала све што се тиче такве творевине даће "зелено светло" злочину и културоциду над српским народом и његовом културном баштином. То, додуше индиректно, најављује и министар Лукшић. Дакле, оно што је српско треба да постане албанско! Сличан сценарио имамо и у Црној Гори - каже за "Новости" проф. др Будимир Алексић, председник Политичког савета Нове српске демократије.

Он сматра да је на делу крађа српске културе и духовности, а кроз предложени Закон о слободи вероисповести, око којег се ових дана води жучна јавна расправа, "режим покушава црногорским наслеђем прогласити чак и немањићке манастире како би их отео од СПЦ".

- Реч је о истој идеолошкој спрези Мила Ђукановића и Хашима Тачија - крађи српског духовног и културног блага - закључује Алексић.



Извор: Новости :: © 2014 - 2015 :: Молимо за навођење извора

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине