Вести:

недеља, 30. август 2015.

Укључи, ал' после

недеља, 30. август 2015. | КМ новине 2

Да ли је намјерно изостављен детаљ са почетка утакмице, у коме режисер са РТС-а није био спреман ништа да ризикује?!


Стево Мрђен: Укључи, ал' после
Илустрација: КМ Новине


















Пише: Стево Мрђен


   У склопу припрема за Европско првенство у кошарци које се одржава у периоду од 5. - 20. септембра, изабраници селектора Саше Ђорђевића, репрезентативци Србије одиграли су пријатељски сусрет са Словенијом у дворани Борик, Бања Лука, Република Српска.

   Одмеравање снага ове две репрезентације, чији припремни период је у завршној фази пред параду најбољих тимова и мајстора ове игре, протекао је у пријатељској атмосфери и са доста уочљивих детаља фер плеја, пружања руке и извињења противнику приликом грубљег старта или прекршаја, иако се очитавала јасна жеља оба тима да забележе победу! Резултат је био неизвестан до задњих 30 секунди првог продужетка, Србија је славила, други пут у задњих пар дана!

   Можда је и та жеља за победом изоставила нешто атрактивније потезе и акције и неправедно су гледаоци у дворани остали ускраћени за све оне креативне и чудне потезе који мајстори ове игре изводе током читаве такмичарске сезоне, али исто тако верујем да им неће замерити! Зашто неће?! Зато што се јасно видела реакција присутних гледаоца, њихово узбуђење и радост са којом су дочекали вицепрваке света, своје земљке, идоле многих присутних!

   Видело се то и чуло како је дворана Борик певала химну Боже правде, таква колективна извођења српске химне не чују се по дворанама у Србији (на многим догађајима сам лично био или одгледао видео), али смо за то извођење ми гледаоци преноса преко ТВ-а остали ускраћени. РТС као власник права преноса није емитовао тај детаљ, иако је програм био заустављен и спреман да се укључи у живи пренос, морао сам да тражим помоћ преко канала YouTube и видим на приватним снимцима који су присутни после утакмице поставили са својих камера!

Фото: Славко Јовичић блог
   Присутних 4 хиљаде људи заједно са женским вокалом преко озвучења је хорски отпевало химну своје нације, тј. матице, тј. државе којој само формално не дозвољавају да припада! И у тој форми се нешто поткрало! Поткрала се основана сумња, питање да ли је намјерно изостављен детаљ са почетка утакмице, у коме режисер са РТС-а није био спреман ништа да ризикује?!

   Шта би могао да ризикује?! Рецимо свој посао! Како посао?! Лепо, могла би у том 'live' преносу да улети нека иконографија која је у супротности са евроатланским интеграцијама Србије, нека порука или транспарент који говори да је Бриселски споразум издаја Космета, да ЗСО нису ништа више од шарене лаже, да су исламски ратници опасност за матицу, да моли Србију да подржи референдум РС о самосталности.... Много тога што медији у Србији крију или кривотворе, што би наш народ рекао: ЛАЖУ И МАНИПУЛИШУ! И што би неко ризиковао свој посао кад може да заустави ТВ програм са графичком најавом док ствар не буде начисто!?

   Мудро и искусно, ипак ће још који месец да прима плату, а онда ако Бог да и исламски ратници не буду толико бројни и милитантни, још који месец...

   Такав утисак је појачао још један технички 'пропуст' или намера, а то је да смо у позадини драгог стручног гласа познатог спортског РТС водитеља имали само 10% (слободна процена аутора) позадинског озвучења, тј. атмосфере коју су стварали присутни гледаоци!

 ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:

   Следеће питање јесте да ли ће техничар, који је радио пренос и на миксети контролисао излазну снагу позадинског озвучења, добити бар 3 дана слободна, јер морао је да држи прст у положају који би у делићу секунде био спреман да гурне потенциометар 'на доле' и тако онемогући слање било које гласовне поруке матици, оне исте горе набројане?!

   Оће грч да ухвати! И да се лично питам, заслужио је бар 7 дана слободних, ни један глас против онога што не слушамо на РТС-у годинама уназад, или од кад постоји није прошао, сјајно је обавио посао! Или су наши Бањалучани, драга браћа и сестре знали да глувом не вреди причати, слепом не вреди показивати?!

  А вама кошаркашима срећно, будите најбољи иако ће многи од 'нас' да буду против вас, као што су против остатка нације!



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

2 коментара:

  1. ja rts i negledam,ima mnogo kanala na kojima se moze gledati,tako da sam i video pocetak.sto se tice rts to je paganska tv vucivo oruzje kojim zatupljuje narod i preko rts pravi jos jednu pljacku,ali evo mu na,sto cu da placam,neka skrembuju i kraj.

    ОдговориИзбриши
  2. ja rts i negledam,ima mnogo kanala na kojima se moze gledati,tako da sam i video pocetak.sto se tice rts to je paganska tv vucivo oruzje kojim zatupljuje narod i preko rts pravi jos jednu pljacku,ali evo mu na,sto cu da placam,neka skrembuju i kraj.

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине