Вести:

уторак, 11. август 2015.

Тасовац говори испод грба тзв ''републике Косово'' а противи се пријему у УНЕСКО

уторак, 11. август 2015. | КМ новине 0

Један од најнесрећнијих, карактерно најјаднијих српских министара културе (мада тек корак - два испред Брадића) Иван Тасовац, данас служи за исмевање не само због фризуре него и због менталног стања у које је себе довео а исто му тако личи на фризуру.

Тасовац говори испод грба тзв ''републике Косово'' а противи се пријему у УНЕСКО
Иван Тасовац на отварању шиптарског фестивала "Мирдита" у Београду.

















Пише: Иван Максимовић

Тасовац који је водио кампање "у инат свима и упркос свему" и у оквиру њих изводио извођаче класичне музике на улице Београда када већ публика није хтела да долази да их слуша, данас је постао офуцани застор над погубном политиком Владе у којој се нашао најпре под мотом "по вољи свима и на захтев свакога". Желећи да напредује он је себе довео у положај из кога неће изаћи бољи, богатији, успешнији нити ће икада моћи да своју вредност поврати на позицију чак ни са почетка каријере, камоли више.

Њему се данас свако може насмејати некажњено без икаквих последица али и са разлогом, као што то може пијанцу или пропалици на улици. Тешке су ове речи, знам, али тежи је јад у који је себе довео несрећни Тасовац. Са своје данашње позиције покушао је да оспори и спречи одлуку шиптарских сепаратиста са КиМ да се део окупиране српске територије учлани у УНЕСКО. Јадна је и та организација кад свако куче може да је вуче... Но да се вратимо на Тасовца случај...

Спонзори шиптарског фестивала "Мирдита" који је Тасовац свечано отворио у Београду




Почетком месеца Тасовац је на међународној конференцији о промоцији културе у Милану говорио о наслеђу на Косову и Метохији и погубности учлањења отиманог Косова и Метохије у поменуту светску организацију јер би самим тим то значило и отимање српских манастира. Оно како су медији пренели, Тасовац је говорио много тога али ни једном једином речју није рекао "српско наслеђе". Бедно, Тасо! Баш бедно... Чак као да је рекао "па, добро, ајде једног дана, ускоро али не баш данас", јер у том контексту се може тумачити његова изјава да "културно на слеђе на Косову није само српско већ и европско и светско". Зашто онда, према томе не би било шиптарско?

Тако се осетио прозваним и један Шиптар на Твитеру те директно Тасу по глави и то црно на бело па још фотографијом у боји! А на фотографији Иван Тасовац у Београду беседи маси испод грба такозваног, самопроглашеног уз помоћ америчких и западних владајућих криминалних структура "Косова". Питање испод фотографије је било просто: Ваш говор у Београду је био испод грба тзв "републике Косово" а сада сте против Косова у УНЕСКО. Зашто?

 
Не треба рећи да Тасовац јавно није ништа одговорио. Можда је приватном поруком, можда се извинио што је овог човека довео у заблуду и збунио га, обесхрабрио...

"Упркос свима и у инат свему" Тасо, баш ћу ти рећи. Хтео си да за тебе знају људи, од овог дана знаће и истроија и планета. По оном принципу када Милош Обреновић у серији "Вук Караџић" пита кума који је убио Карађорђа: "По чему си се досад прочуо", очекујући да ће чути какво јуначко дело да се о њему приповеда, овај само увуче главу у рамена и мало подигне па спусти обе руке сигнализирајући да нема шта да каже битно... "Е, сад ћеш се прочути".



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине