Вести:

субота, 29. август 2015.

Скупштина АП КиМ: Вучић води спец. рат против Срба ради лакше прође издаје

субота, 29. август 2015. | КМ новине 0

"Председник Владе против српског народа на КиМ води нови вид специјалног рата"

Скупштина АП КиМ: Вучић води спец. рат против Срба ради лакше прође издаје
Илустрација: КМ Новине

Посланици и руководство Скупштине АП КиМ као једини легални и легитимни представници српског народа, јер су изабрани по законима Р. Србије, у више наврата су јавно исказали забринутост и неслагање са државним врхом Р. Србије поводом постигнутог Бриселског споразума. Наиме, изнет је јасан и недвосмислен став да је Бриселски споразум штетан за српски и неалбански народ и да имплементација споразума значи нестанак Срба са КиМ и да представља озбиљну претњу територијалном интегритету и очувању Србије и њене државности на територији АП КиМ.

Нажалост, Александру Вучићу 25.08.2015. нису представљале препреку ни највредније и најстарије српске светиње на КиМ, као ни Одлука Уставног суда Р. Србије, којом је Бриселски споразум проглашен политичким а не правним актом и да као такав не може да производи никаква правна дејства, да са приштинском делегацијом постигне нови споразум којим је Косову као "независној држави" предао електроенергетски и телекомуникациони систем Р. Србије, омогућивши Косову да на тај начин добије и посебан број.
Да би издају прикрио, медијским спиновањем и преко партијских чланова, председник Владе РС покушава да обмане како Србе на КиМ, тако и комплетну српску јавност, да је српска делегација приликом последњих преговора тријумфовала, хвалећи се пре свега постигнутим споразумом о формирању Асоцијације-Заједнице српских општина. Међутим, преседник Владе, господин Александар Вучић и његови истомишљеници, не желе да кажу истину јавности: да ће се Асоцијација-Заједница формирати по законима независне државе Косово као део државног уређења, да је призната власт у Приштини као једино легална и централна власт, да ЗСО неће имати извршна овлашћења, да су то овлашћења општина о којима они говоре, да се ни по чему неће разликовати од Асоцијације општина које чине већинско албанско становништво, да се институције Р. Србије (Просвета, Здравство, Телеком, ЕПС и др) укидају и замењују институцијама "независне државе Косово", а које ће наводно функционисати преко ЗСО, да је уставно правни поредак Србије замењен правним поретком "независне државе Косово" и да су признали "независност Косова" и Метохије.

Разним медијским манипулацијама (не дам Газиводе, не дам Валач, Тачи не зна шта су извршна овлашћења, остварили смо дипломатску победу, ЗСО ће имати широка овлашћења, имаће председника, потпредседника, грб и заставу, као да то све немају удружења голубара, риболоваца или ловаца, доћи ћу у сваку општину са српском већином да појасним народу, ниједно радно место неће бити укинуто, са осмехом на лицу, што није својствено њему), председник Владе против српског народа на КиМ води нови вид специјалног рата, да би се исти што лакше и безболније интегрисао у независну државу Косово.

У Косовској Митровици Скупштина АП КиМ
27.08.2015. године Потпредседник Скупштине




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине