Вести:

среда, 5. август 2015.

С. Јарчевић: Нико не сме да објави праве податке ни 20 година после ''Олује'', оправдана вера да ће РСК васкрснути

среда, 5. август 2015. | КМ новине 1

Злочиначка акција хрватске војске „Олуја“ је и даље геноцид без разјашњеног обима последица по српски народ али, како за КМ Новине каже бивши министар РСК, Слободан Јарчевић, и ономе што је на таквим темељима настало – назире се крај.

С. Јарчевић: Нико не сме да објави праве податке ни 20 година после ''Олује'', оправдана вера да ће РСК васкрснути
Бивши министар републике Српске Крајине - Слободан Јарчевић / Фото: Стево Мрђен / КМ Новине


Навршило се двадесет година од једног од највећих злочина над човечношћу и прогона српског народа са простора који насељава готово од времена када историја почиње званично да се бележи. Злочиначка акција хрватске војске деведесетих година, позната као „Олуја“ ни данас није расветљена до краја као ни политика и модел по коме је вршен геноцид над Србима у том делу Европе, данас хрватској држави. Срби су протеривани, убијани, злостављани мучки и подмукло како се гоово не памти да се над човеком вршио злочин све док су год били доступни прогонитељима.

Избеглице су из колона извлачене, мушкарци ћесто убијани на лицу места, жене стрељане или пребијане. Ни авијација их није штедела. У само једном нападу хрватског ратног ваздухопловства на колону Срба у збегу, збрисана је готово читава породица.

О тим данима и подацима који ће нам барем донекле расветлити истину о овом историјском догађају, разговарали смо са Слободаном Јарчевићем, дипломатом и чланом владе Републике Српске Крајине у прогонству, односно њеним министром иностраних послова.

Оно што ћете чути, до сада није могли наћи место ни у светским ни у домаћим медијима. Грубо скриване чињенице о последицама прогонства Срба јавно у овом разговору, сазнаћете по први пут.
 
Јарчевић је, за КМ Новине, пре свега желео да говори о ономе о чему средства јавног информисања не спомињу "нити то спомињу српски државници, ни у једној од српских држава". На првом месту то је цифра прогнаних Срба чији се број, макар само у тој једној акцији умањује за најмање 100 хиљада а од почетка рата у Хрватској па завршно са овим незваничним крунисањем геноцида над Србима, прогнано је барем око 800 хиљада Срба, наводи Јарчевић.

Део ових података је у једном тренутку изнесен у јавност а од тада постаје строго скриван у чему учествују све владе Запада од Америке, преко ЕУ па до Аустралије али и институција од (додуше све мање) светског утицаја - Уједињене нације које су одбиле да потврде било какав број расељених Срба.

Одбијање да подаци и докази о злочинима над Србима буду јавно изнесени, недвосмислено говоре о намерном заташкавању и прикривању овог масовног ратног злочина над Србима који се може окарактерисати једино као геноцид. Ово такође упућује на закључак да су све релевантне институције западног света организовано учествовале, саветовале, подржале или на неки други начин утицале да злочиначка акција „Олуја“ успе и свету се прикаже као прихватљива.

Упркос напорима запада да спроведена акција постане одрживо стање то изгледа неће бити могуће. Пре свега јер је од самог почетка све засновано на вештачким теоријама и приказима који историјски не могу бити одрживи. Управо у томе јесте нада у васкрсење Републике Српске Крајине.

 ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО: 


Наиме, како се једна група "учених католика из Далмације јавила влади Републике Српске Крајине у прогонству, тако су навели да су они свесни да је хрватска нација вештачка творевина те да ће актуелно радити на томе да то и докажу" каже Јарчевић по први пут за један медиј.

Такође, пре две године, влада РСК је на седници одлучила да припоји крајеве Далмације са острвима територији РСК за шта има и пуну подршку ових католика и поручују свим житељима ове прогнане српске земље да не губе веру и да је жива и реална нада да ће Република Српска Крајина васкрснути и да на то нећемо чекати у недоглед.


Разговор водио: Стево Мрђен
Припремио: Иван Максимовић


Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

1 коментар:

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине