Вести:

уторак, 14. јул 2015.

Влада Србије блокира портал ФБ Репортер ( упутство за избегавање блокаде)

уторак, 14. јул 2015. | КМ новине 2

Многи читаоци су се јавили редакцији Фејсбук Репортера са притужбом да је сајт недоступан широм Србије, неки јављају да имају блокиран приступ чак и на територији Русије.

Влада, Србија, блокада, вордпрес, ФБ, Репортер,
Званична потврда да Влада Србије блокира ФБ Репортер као и неке друге сајтове!
Управо сам разговарао са техничком подршком Вордпреса, преко којих имамо „бизнис платформу“ за сајт. Иначе, ми у редакцији недавно смо се и управо одлучили за Вордпрес платформу због ранијих честих ометања нашег сајта на независним серверима. У претходним случајевима, поред хаковања, најчешћа форма ометања је био DOS(denial of service).
 
Сада, пошто је Вордпрес практично највећи „провајдер“ сајтова, са око 50% свих блогова у свету, таква врста ометања ФБР портала је готово немогућа- и у претеклих више од годину дана (од преласка на њихову платформу) нисмо имали више сличних „узнемиравања“.

Данас смо од надлежних особа из Вордпреса добили недвосмислену и компетентну потврду, да је наш сајт специфично циљан и блокиран на интернету, од стране србских власти из Београда:

„Editor Hi there, I am the owner of the site: Facebookreporter.org. We are receiving multiple complaints from may readers that site is not accessible from Russia and Serbia. I live in Canada and I have no problem to access the site. Do you know what is going on. Miodrag Novakovic 

Chris L. From time to time, because we have a lot of folks on the WordPress.com that are political sites focused on those regions… Russia will actively block most, if not all…web hosting providers


Editor What about Serbia… 


Chris L. Same is true for Serbia and other countries that tend to be a more controlling with their internet usage. 


Editor So there is possibility that we are blocked by Serbian authorities?


Chris L. Yes. 


Editor Is there a way to submit complaint to somebody?


Chris L. Well…you can complain to their governments , which won’t do you much good.


Chris L. We auto-report that on your behalf when we detect a drop in traffic from certain regions automatically“

Техничар „Крис“ није имао никакву недоумицу око такве констатације. Он нам је обећао да ће Вордпрес упутити технички захтев Београду да се наш портал „одблокира“, али по његовим речима „није био сувише велики оптимиста“ око тога.

Овај најновији и очајнички потез Вучићевог режима показује да је „србски “ режим у паници, након властитих пропалих покушаја да у сарадњи са западним силама, у УН прогура анти-србску геноцидну резолуцију.

Бојим се само да је овај очајнички потез најава нових и масовнијих репресалија, не само према патриотским медијима, већ и свим родољубивим покретима и појединцима.

Сада када је „режимска звер“ у паници и сатерана у ћошак, не треба посустати, већ је треба „докрајчити“- наравно искључиво демократским средствима, легитимним акцијама масовне грађанске непослушности, и свакако ширењем истине…

…Јер на крају, само истина ће нас и ослободити!

Миодраг Новаковић
ФБР, 9 јул 2015


Извор: ФБ Репортер    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

2 коментара:

  1. Хм, наслов је више него збуњујући. На основу чега се дошло до таквог закључка. Има ли неки доказ или се до таквог закључка дошло преко техничара Криса. Он спомену Београд а не Владу Србије. ФБР има свој хостинг и свој домене. Ворд Прес је бесплатна блог платформа коју нуде скоро сви хостинг провајдери. Неке изјаве су прилично технички неписмене да не кажем неистините. Неко је стварно у паници и илузији. И то поодавно.




    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Хвала Вам на коментару! Значи нам сваки добронамеран глас!

      Избриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине