Вести:

четвртак, 23. јул 2015.

Угашена Цивилна заштита на северу КиМ

четвртак, 23. јул 2015. | КМ новине 0

Окупиране територије – Шиптарска влада „угасила“ је српску цивилну заштиту и скинула са објеката ознаке Републике Србије.

Угашена Цивилна заштита на северу КиМ

Одлука о „гашењу“ и интеграцији припадника српске Цивилне заштите донета је у складу са Бриселским споразумом, којим је предвиђено да 483 припадника буду распоређена у службу окупираних територија.

Предвиђено је и преузимање објеката и опреме које је користила цивилна заштита на северу окупираних територија и уклањање ознака Цивилне заштите Србије.

Стављање у функцију преузетих објеката биће вршено у зависности од потреба и средстава потребних за опремање.

Едита Tахири, шеф шиптарског преговарачког тима, истиче да је Одлука о гашењу „паралелних српских институција у области цивилне заштите“ – плод дуготрајних преговора вођених током марта у Бриселу уз посредовање ЕУ.

Она напомиње да ће применом те одлуке, „као дела процеса нормализације односа Србије и Косова, бити додатно успостављен пун суверенитет на територији Косова северно од Ибра“.

Eдита Тахири поручује да ће интеграција 483 припадника српске цивилне заштите бити урађена у складу са законима Приштине, односно законом о државним службеницима, што подразумева претходну безбедносну проверу.

Планом интеграције предвиђено је да процес буде окончан до краја ове године.

Представници полиције у шиптарској влади поднели су извештај у коме се наводи да су сви објекти и опрема већ пописани и да су скинуте ознаке Републике Србије.



Извор: Васељенска    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине