Вести:

уторак, 14. јул 2015.

Петровдан на Косову и Метохији ''Бог не гледа на нашу спољашност''

уторак, 14. јул 2015. | КМ новине 0

Празник Светих апостола Петра и Павла прослављен је јуче и на Косову и Метохији, у катакомбном храму "Свети Сава" Епархије рашко - призренске у Егзилу. Настојатељ храма, о. Евтимије, у краткој беседи је рекао да су ови апостоли светом проповедали науку која "није од човека већ од Бога, с неба, донели и проширили људском роду".

Петровдан на Косову, Метохији, Бог,


Свету Литургију служио је протосинђел Евтимије са братством, у присуству верника од којих се након Литургије причестио велики број њих на овај радосни празник којим је завршен Петропавловски пост.

У краткој и пригодној беседи, по освећењу славских колача, протосинђел Евтимије је између осталог рекао "данас славимо два првоврховна апостола Петра и Павла. Како се каже у песми један беше прост, некњижеван, неучен а други врло мудар и учен. Бог не гледа на нашу памет, богатство, знање. Он гледа на нашу простоту, на нашу доброту... на нашу послушност, верност".

Беседу можете послушати у целини.


Погледајте и галерију фотографија:
Фото: КМ Новине




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине