Вести:

субота, 18. јул 2015.

Брат шиптарских терориста очекује Вучићеву подршку у истрази

субота, 18. јул 2015. | КМ новине 4

Фатос Битићи, брат шиптарских терориста Илија, Агрона и Мехмеда Битићија који су убијени 1999. у Петровом селу, иначе америчких држављана, изјавио је да је српски премијер Александар Вучић у прилици да охрабри истрагу о смрти његове браће.

Битићи, терористи, Косово, Метохија,
Американци траже правду за шиптарске терористе, Вучић помаже.
"Убиство моје браће могу да реше искључиво државни органи, а не независне комисије...Да би овај случај напредовао, потребни су сведоци. Премијер Вучић је у прилици да предузме кораке како би то охрабрио. Прича о комисији је само скренула пажњу свима са ове чињенице", рекао је Битићи за "Данас".

Фатос Битићи чврсто верује да ће се истина о убиству његове браће, шиптарских  терориста, утврдити. Међутм, он не мисли на откривање злочина које су они својим учешћем у зликовачким акцијама починили.

Фатос Битићи, жали једино за браћом
"То ће се једном догодити. Људи знају да сам ја врло стрпљив, да ме случај неће надживети, као и да се нећу тако лако уморити. Ја нећу одустати све док сви одговорни не буду гоњени, или у затвору - што значи сви, од дна до врха ланца командовања", нагласио је он не помињући никакву правду нити истину за српске жртве и њихово страдање.

Према ранијем писању "Данаса", Вучић је одустао од формирања независне комисије за утврђивање истине у случају убиства браће Битићи, на чијем челу је требало да буде Веран Матић. непознато је да ли је икада, пошто је истрага иначе у надлежности полиције, тај посао обављао неки новинар. Могуће је да је разлог избора Верана Матића чињеница да се деценијама налази на америчким платним списковима и да је својим медијским "активностима" изградио поверење код америчких власти које сматрају да се такав човек не би бавио њиховим злоделима и подршком терористима за које данас траже "правду" мислећи на освету.

Премијер је, како наводи "Данас", одустао од те намере и цео случај поново препустио Тужилаштву за ратне злочине које је по својој природи ближе обављању таквих послова али је и оно у потпуности у рукама америчке администрације па се може очекивати извесна доза манипулација, измишљених доказа и лажних сведока како би се на наизглед легитиман начин наставило унипштавање и понижавање Србије, њене војске, добране државног интегритета и њених институција.



Извор: Танјуг / КМН    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

4 коментара:

  1. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  2. Vrlo je važno da se administracija SAD ne odriče ovih svojih građana., koji su na teritoriji Srbije ušli ilegalno, sa ciljem vršenja terorističkih aktivnosti i kao takvi zarobljeni i što je normalno u takvim prilikama likvidirani po kratkom postupku. Trebalo bi kao prvo, zatražiti od SAD informaciju o tome, da li je njihovim službama bezbenosti, koje se bave borbom protiv terorizma, bila poznata namera ovih njihovih građana, da ilegalno dođu u Srbiju radi terorističkih aktivnosti? S obzirom na zločinačko bombardovanje NATO zlikovaca, pod njihovom komandom, postoji osnovana sumnja, da su obaveštajne službe SAD poslale ove svoje građane, da vrše subverzivne i terorističke aktivnosti, U vezi sa ovim, zatražiti od Kongresa SAD, da nezavisna komisija ispita, kako su ovi njihovi građani došli na teritoriju jedne suverene država, da vrše terorističke akcije? Dosad je već trebalo, da naši istražni organi, istraže sva teroristička dela koja je ova teroristička trojka državljana SAD izvršila na teritorije R. Srbije, kao i na teritotoriji Albanije, protiv kidnapovanih Srba, Uobičajena je međunarodna praksa, da za uhvaćene špijune, ili teroriste, njihova matična država ne pokazuje interesovanje, da se ne bi kompromitovala zbog svojih prljavih poslova. Ovaj presedan administracije SAD, samo pokazuje bahatost države, koja međunarodnu pravdu zasniva na pravo jačeg. ,

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Молимо Вас да из естетских и реалних разлога, користите ћирилицу за писање коментара.

      Избриши
  3. Анониман20. јул 2015. 22:01

    Не сумњам да ће иједног момента посустати да брани сваког само не Србе. Шта је са стотинама и хиљадама убијених Срба на Косову? Није их убила Баба Рога, већ, управо Шиптарикоје Вучић брани. Срамота је таквог имати на челу земље! Како радио, тако му Бог дао!

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине