Вести:

понедељак, 20. јул 2015.

Вукчевић: За српско ратно тужилаштво приоритет - истрага о смрти УЋК теориста!

понедељак, 20. јул 2015. | КМ новине 1

Тужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић изјавио да је преузео истрагу у предмету "Битићи", до сада саслушано 179 сведока, укључујући и бившег команданта Жандармерије Горана Радосављевића Гурија.

Вукчевић: За српско ратно тужилаштво приоритет - истрага о смрти УЋК теориста!
Владимир Вукчевић иза кога се налази крунски доказ издаје / КМ Новине
"Тај случај остаје приоритет Тужилаштва за ратне злочине" рекао је Вукчевић!
"Ја сам преузео вођење случаја "Битићи" и нико од мојих заменика није искључен из поступка", рекао је Тужилац Владимир Вукчевић за Данас, преноси Бета.

"Одлучио сам да појачам тим и одредио још једног свог искусног заменика да поступа у овом предмету. Он је радио на најзахтевнијим предметима попут случаја 'Овчара' и многим другим. Предмет 'Браћа Битићи' остаје приоритет за Тужилаштво за ратне злочине", изјавио је Вукчевић.

Додао је да је и у Служби за откривање ратних злочина при Министарству унутрашњих послова "такође начелник преузео вођење тима који у полицији истражује овај случај".

"До сада смо саслушали 179 сведока, на главном претресу и у истрази, међу њима и Горана Радосављевића Гурија, који је пре осам година саслушан у својству грађанина. Овај предмет је био приоритетан од када смо почели да радимо на њему и настављамо, без обзира на то што је компликован и опасан(?). Све процесне радње које смо предузимали, а помагали су нам и припадници ФБИ, иду у правцу да се одговорни за убиство шиптарских терориста браће Битићи приведу
правди ", рекао је тужилац.

Владимир Вукчевић, као и комплетан врх Тужилаштва за ратне злочине у Србији под оптужницом је да је сарађивао односно био контролисан од стране америчких служби којима је директно подносио извештаваје и радио по њиховим инструкцијама. За то постоје чврсти докази које су 'КМ Новине' својевремено ексклузивно објавиле а можете их погледати НА ОВОЈ СТРАНИ

Браћа Или, Агрон и Мехмет Битићи, који су по оптужници српског Тужилаштва за ратне злочине били припадници такозване "Атлантске бригаде" која је деловала у склопу терористичке формације такозване "Ослободилачке војске Косова", ухапшени су крајем јуна 1999. године.

Српски медији незаконито извештавају кршећи најтеже одредбе Устава Републике Србије наводећи да су шиптарски терористи "илегално ушли у тадашњу Југославију" а заправо су са територије Косова и Метохије прешли у јужну Србију из непознатих разлога. Због тога их је суд у Прокупљу, иако су били у униформама са ознакама припадности терористичкој организацији и наоружани, осудио на свега 15 дана затвора.

Четири дана пре истека казне изведени су из затвора, одведени у Петрово Село у источној Србији, где су 9. јула убијени без суђења што представља тешко кривично дело које је оквалификовано као ратни злочин иако није почињено током сукоба већ пошто је склопљен Кумановски споразум односно окупација а како на Западу то зову - мир.

Убиство починили највероватније припадници српских оружаних снага који су пре тога учествовали у оружаним сукобима на простору Косова и Метохије штитећи српски народ од терора шиптарских сепаратиста и тако били у прилици да присуствују откривању места на којима су чињени злочини над Србима попут села Клечка где су шитари спаљивали живе Србе пошто би их прво масакрирали.

Познајући сву суровост припадника терористичких јединица могуће је да су из револта, освете или можда превентивно извршили незаконито погубљење терориста а у време када су над Србима чињени тешки злочина под окупацијом НАТО-а и када су неретко убијана српска деца.

Тела браће Битићи нађена су 2001. године у једној од две масовне гробнице у том месту са остацима и документима који су указивали на присуство српских жртава али су државни органи све њих предали УНМИК-у као да се ради искључиво о шиптарским жртвама. Удружење породица убијених и киднапованих Срба на Косову и Метохији 1998., 1999., 2000., 2001., године и касније, протестовало је код надлежних српских институција али без икаквог ефекта.

За њихово убиство у Србији је вођен судски поступак против двојице полицајаца, Сретена Поповића и Милоша Стојановића, који су правоснажно ослобођени оптужби.
Случај "Битићи" помиње се као један од највећих проблема у односима Србије и САД. 


То није ни 2.500 убијених и несталих Срба и неалбанаца, није ни 250 хиљада протераних Срба, није проблем у тим односима ни отимање државне територије Републици Србији, ни уништена имовина, ни светиње већ - тројица терориста, амерички држављани који су на Косово и Метохију дошли да убијају Србе.



Извор: Агенције    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

1 коментар:

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине