Вести:

недеља, 19. јул 2015.

Парастос Дражи Михаиловићу у Горњем Грбљу: У славу оних који нису издали своје име

недеља, 19. јул 2015. | КМ новине 0

Потомци војника краљеве војске у отаџбини организовали су јуче у горњогрбаљској цркви Свете Тројице на Пелинској Рудини парастос генералу Драгољубу Дражи Михаиловићу и припадницима Југословенске војске у отаџбини.

Парастос, Дража, Михаиловић, Грбаљ, Црна Гора, мученици, комунисти, злочини,

Обраћајући се верницима у својој бесједи архијерејски намјесник бококоторски, отац Момчило Кривокапић је истакао да није случајно што су истог дана страдали чланови руске царске породице и Дража Михаиловић.

„Нема тајни на овом свијету. Још не знамо гдје гроб Дражин али гроб Романових је нађен, гробови Грбљана, Кртољана, Паштровића, Маина, свих оних који су кренули на зли пут, полако се откривају. Имена њихова се већ годинама помињу на светим литургијама. Као што су непоновљиви отисци прста тако и име свакога од нас представља нас пред Богом. Знате шта су вама, потомцима Дражиних војника кроз Грбаљ радили. На који начин су вршили тортуру над несрећним удовицама које су чувале српску дјецу и училе их ономе што бих тата и ђед учили. Увијек је ту беспримјерну тортуру радио неко од браће или из куће. Може бити тајне пред нама и могу нас привремено лагати, али нема тајне пред Богом. Када се на данашњи дан сјећамо ђенерала Драже и свих његових војника људи мисле да то радимо из ината. Ми то не радимо због тога, већ што смо поносни што смо били на правој страни, што нијесмо били на страни Јуде Искариотског, што нијесмо издали ни своје име, ни своју крсну славу, своје отачставо и свог краља“, истакао је Кривокапић. Он је рекао да је српски народ најчешће најгори сам за себе.


Кад је Дража Михаиловић рехабилитован највише је било пљувања из српских земаља. Бог сами зна ко све није слао своје упљувке којима су тврдили да није требао рехабилитовати генерала који је за њих издајник. Комунисти су до те мјере напунили главу многима, да они стварно вјерују у то. Има и оних који то раде по задатку, програму. То је Јудин посао, да се сије мржња. Као онај Џејми Шеј који је лагао у име НАТО-а док су нас бомбардовали а сад се каје. Срећни смо јер припадамо народу који има хиљаде мученика на небу“, истакао је отац Момчило Кривокапић
.



Извор: ИН4С    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине