Вести:

недеља, 19. јул 2015.

Очигледна злоупотреба истине и антисрпско извештавање у српским медијима у овом тренутку!

недеља, 19. јул 2015. | КМ новине 0

О хапшењу генерала у пензији Борислава Ђукића у Црној Гори а по хрватској потерници, медији у Србији су прокоментарисали позивајући се на извор а свесно ампутирајући истину приложену у истом!


Веритас, хапшење, генерал, хрватска, оптужница, интерпол, лаж, злочин, рат,
Илустрција: КМ новине


Пише: Иван Максимовић
Сви медији у Србији су извештвали о хапшењу српског генерала позивајући се на један једини извор - "Веритас". Тако је урадио чак и РТС о чијој "грађанској" и "народној" природи не треба превише широко говорити - позната је. Једини народ кога они поштују јесте онај у Пентагону и седишту НАТО-а у Бриселу. Онај народ, српски, у који и ја и ви спадамо а који живи на територији Србије, спада у нужно зло на првом ступњу а колатералну штету на другом.

Наиме, "Веритас" је први јавио да је генерал Борислав Ђукић ухапшен, излажући оптужницу за коју се он терети пред хрватским тужилаштвом али су медији пренели само онај део који га унапред окривљује и унапред потврђује оптужницу.

Такво извештавање је апсолутно свесно и планирано приложено народу са циљем да се то прихвати као истина, посебно пред годишњицу протеривања 250 хиљада Срба и убиство неколико хиљада отетих од усташких крволока, потомака Јасеновачких фашиста, а закоје као и обично нико никада не одговара.

У наредним редовима преносимо комплетан део текста који су српски медији намерно изоставили желећи да генерал већ сада буде осуђен а хрватске лажне или увелико, маштом и мржњом, надограђиване оптужнице прихваћене од српског народа као истините иако их чак и њихови судови укидају током процеса које поведу против српских оптуженика.

"Генерал Ђукић, бивши замјеник команданта Главног штаба Српске Војске Крајине, аутор је књиге “Разбијање Југославије: место и улога Хрватске”, која је објављена 2008. године у издању Српског културног друштва “Зора”.

Сам аутор је објаснио да је подстрек за писање књиге добио као свједок одбране у процесу против бившег предсједника СРЈ и Србије Слободана Милошевића и РСК Милана Мартића, а додатни мотив је био да свједочи о догађајима који временом падају у заборав.

На основу међународних потјерница које је расписао Биро Интерпола у Загребу, широм свијета је до сада ухапшен 151 Србин из Хрватске и бивших припадника ЈНА, од којих су 49 екстрадирани у Хрватску. Од екстрадираних до сада је против 18-орице поступак обустављен или је оптужба одбијена, углавном након преквалификације дјела ратног злочина у оружану побуну, што има за посљедицу губитак обештећења за вријеме проведено у притвору.

Оволики број обустава поступака против лица са Интерполових потјерница указује и на злоупотребу Интерпола од стране Хрватске.

Београд, 19.07.2015.
Предсједник:
Саво Штрбац
"

Саопштење у целости можете прочитати на званичном сајту "Веритаса" кликом на ВЕЗУ ДО ТЕКСТА



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора


Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине