Вести:

субота, 18. јул 2015.

Укратко – ТЕОДОСИЈЕВА ЕПАРХИЈА ПРОСЛАВЉА БАЈРАМ

субота, 18. јул 2015. | КМ новине 0

Како сазнајемо са Фејсбук странице тзв. Амбасаде Сједињених Америчких Држава на Косову, ове године је епархија, тј. раскол кога води Епископ липљански Теодосије (Шибалић) прославила Бајрам заједно са представницима других присутних религија на Косову и Метохији.

Bajram, teodosije, Kosovo, eparhija, prizren, ekumenizam, raskol, bogootpadnistvo,

Место ифтара, тј. прославе овог исламског празника било је управо – непризната америчка амбасада у непризнатој држави.


Са Фб странице нелегитимне „амбасаде САД“ у Приштини.

Заменик амбасадора (Chargé d’Affaires) Џенифер Бахус била је домаћин косовским религијским лидерима на екуменистичком ифтару, (бајрамској вечери прим. приређивача) у амбасадоровој резиденцији, 15. јула. Том приликом, она је приметила: „Част ми је, и мојим колегама из амбасаде да будемо домаћини лидерима косовских разноврсних религијских заједница у амбасадоровој резиденцији. Као што знате, амбасадор Џејкобсон напустила је Косово прошле недеље, али ме је замолила да пренесем њене личне поздраве вама и захвалим за ваш важни посао у духовном вођењу ове државе напред… Свети месец Рамазана је време сагледавања и преданости, време да се окупи породица и пријатељи у прослављању вере и религијских принципа; то је време неговања старог пријатељства и сусрета са новим пријатељима… Толеранција, саосећање, милосрђе, мир – то су вредности које сви који смо за овим столом делимо, вредности које су централне тачке у верама.“

Оваквим речима је заменик амбасадора нашла заједнички садржалац између ислама и осталих религија и њених представника који су били присутни на ифтарској вечери којом традиционално отпочиње прослава рамазанског Бајрама, која иначе траје три дана.

Што се тиче Теодосијеве епархије, на вечери је присутствовао високи дужносник ове епархије, свештеник Срђан Станковић, као и свештеник Стево Митрић.

 погледајте још фотографија


Нису Срби као што су били,
на три вере оком намигују,
а ни једну право не верују;

(Небеска Литургија, св. Николај Жички)

Погледајте, такође: ХАШИМ ТАЧИ, САВА ЈАЊИЋ И ЏЕФРИ НАЈС НА ИСТОМ ПОСЛУ

Припремила екипа ФБ странице Православље Живот Вечни

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине