Вести:

уторак, 14. јул 2015.

Девет година црногорске државности не иду у прилог њеној одрживости

уторак, 14. јул 2015. | КМ новине 0

Црна Гора се, све у свему, показала творевином која дискриминише народе и државом која нема економску рационалност.

Црна, Гора, државност, вештаћка, пропала, анти-срби, ужас, косово, вести,

Поводом Дана државности Црне Горе Добрило Дедеић, председник Српске листе, оценио је да самосталност ове вештачке творевине нити је имала изгледе, нити може бити одржива.

Након девет година од обнове државности Црне Горе ни један репер друштвеног живота није повољнији у односу на вријеме заједничке државе са Србијом. Српски језик је, захваљујући договору Мила Ђукановића, Небојше Медојевића и Ранка Кривокапића формално другоразредни, а суштински је инситуционално забрањен у Црној Гори. Ријетко се ко данас сјећа да је на инсистирање Покрета за промјене уграђена уставне норма по којој су гласови четири петине грађана потребни за обнављање заједничке државе са Србијом, све са циљем да се српско државно јединство учини немогућим.

У међувремену је режимским парама, уз подршку америчке амбасаде и асистенцију ,,грађанске'' опозиције, угашена Српска народна странка, а Српска православна црква је наредна на удару црногорске етнократије. Теме које се јавно форсирају, прије свих борба против организованог криминала и корпупције, намећу припаднике српске националне заједнице као статисте у друштвеном животу. Срби немају уплив у легалним економским, а још мање илегалним токовима у црногорској држави.

Добрило Дедеић
Процес уласка у НАТО кога форсирају Ђукановић, Кривокапић, Медојевић и Дарко Пајовић такође је експлицитно усмјерен против интереса српске заједнице. Баш као и тумарање на путу ка Европској унији које у радним тијелима Скупштине Црне Горе оличавају бивши Срби.

Црна Гора се, све у свему, показала творевином која дискриминише народе и државом која нема економску рационалност. Зато су борба против НАТО окупације, регионалне интеграције са Србијом и Републиком Српском и царински, економски и војни савез са Русијом, једина решења која будућност грађана са простора Црне Горе чине одрживом. Све друго представља додатно батргање у живом пијеску у који су нас гурнули Ђукановић и Медојевић. Или како упозори Сула Радов: ,,Господаре, што ће брод у каменицу?''



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине