Вести:

петак, 19. јун 2015.

Иживљавање и скрнављење храма Христа Спаса у Приштини - ни на нивоу скандала

петак, 19. јун 2015. | КМ новине 0

Док се Шиптари иживљавају на Храму Христа Спаса у Приштини, српски "представници" у нелегалним и узурпираним институцијама траже од тих истих да реагују. Одговор од представника шиптарске заједнице је да то није скандал, није страшно и да млади људи само показују своје вештине.


Након што су шиптарски медији објавили фотографије двојице Шиптара који у Приштини "вежбају алпинизам" на храму Христа Спаса, саопштењем за јавност огласио се Далибор Јефтић, такозвани "министар за заједнице и повратак" у сепаратистичкој "влади" такозваног Косова, тих истих Шиптара.

Он је пењање по српској светињи назвао скандалозним и затражио да особе које су скрнавиле храм буду одмах ухапшене и адекватно кажњене.

- Верски објекти морају бити места где ће се проповедати вера и под сталном заштитом. Иако храм Христа Спаса није завршен он за Србе на Косову и Метохији има изузетан значај, свако његово скрнављење је провокација српских верника - наглашава Јефтић који учешћем у такозваној "влади" управо подржава такво понашање и показује да ипак могу несметано наставити са скрнављењем које су започели 1999. године.

Огласила се и узурпирана Епархија рашко- призренска односно њени представници који активно учествују у "међурелигијским" скуповима прикривајући страшно страдање своје цркве и позивајући своје вернике да изграде мир... Саопштењем истовремено признају квази-творевину у којој овај и сваки други фрагмент православља и српства у континуитету, већ дуже од деценије и по, страдају.

- Ово је покушај скрнављења српске цркве који иритира православне вернике и све Србе на Косову и Метохији, али и наноси велику срамоту косовском друштву и институцијама. Упркос свим нашим захтевима да се храм у Приштини, који је више пута скрнављен и нападан, заштити, власти дозвољавају ново скрнављење - истиче се у саопштењу узурпиране  Епархије и тражи заштита верских и људских права Срба на Косову и Метохији.



Истовремено шиптарски медији истичу "да се ништа лоше није догодило" и да се ради о "најнормалнијем догађају" и да су млади људи само "доказали своје вештине пењања".

Наводећи бесмислицу произашлу из мржње према српском народу да је овај православни храм изграђен "без дозволе на парцели Универзитета у Приштини" и у време Слободана Милошевића, да је постао стециште бескућника и наркомана, да га треба срушити и да му "није место у Приштини" преносе Вести онлајн.

Упркос сервилности, издаји и активном и отвореном антисрпском и антидржавном деловању, Шиптари у коментарима Јефтића називају српским четником а његово бледо и јадно саопштење - скандалозним. То показује како и колико
нелегитимни  и такозвани "представници Срба" у шиптарским институцијама чине за свој народ, државу и цркву. Све у свему - дају крила и одвезане руке прогону, мржњи и затирању свог народа.

Утеха је да се сва ова срамота одвија пред очима самог Христа и око "Његових ногу" што даје наду у правду коју ће Он неизбежно делити.

https://pravoslavljepzv.files.wordpress.com/2013/04/gospod20sa20macem.jpg?w=333&h=466
Господ Судија, фреска из Дечана.

Псалми Давидови; Глава 37
  • 1 Немој се жестити гледајући неваљале, немој завидети онима који чине безакоње.
  • 2 Јер се као трава брзо косе, и као зелено биље вену.
  • 3 Уздај се у Господа и твори добро; живи на земљи и храни истину.
  • 4 Теши се Господом, и учиниће ти шта ти срце жели.
  • 5 Предај Господу пут свој, и уздај се у Њега, Он ће учинити.
  • 6 И извешће као видело правду твоју, и правицу твоју као подне.
  • 7 Ослони се на Господа, и чекај Га. Немој се жестити гледајући кога где напредује на путу свом, човека, који ради шта намисли.
  • 8 Утишај гнев, и остави јарост; немој се дражити да зло чиниш.
  • 9 Јер ће се истребити који чине зло, а који чекају Господа наследиће земљу.
  • 10 Још мало, па неће бити безбожника; погледаћеш на место његово, а њега нема.
  • 11 А смерни ће наследити земљу, и наслађиваће се множином мира.
  • 12 Зло мисли безбожник праведнику, и шкргуће на њ зубима својим.
  • 13 Али му се Господ смеје, јер види да се примиче дан његов.



Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине