Вести:

среда, 17. јун 2015.

Порошенко позвао Тонија Блера да реформише Украјину! (ВИДЕО)

среда, 17. јун 2015. | КМ новине 0

Украјински председник Петро Порошенко данас је понудио позицију у влади своје земље бившем британском премијеру Тонију Блеру, коме је поверена реформа државних институција.


На састанку данас одржаном у Кијеву Порошенко је позвао Блера да се придружи Међународном саветодавном одбору за реформе које планирају да тамо спроведу. Након састанка Порошенко је изјавио да би Тони Блер могао да уђе у Савет ради пружања помоћи у спровођењу реформи како би "Украјинце научио да воде државне послове".

Порошенко је у разговору са Тонијем Блером нагласио да је Украјина уједињена као никада раније, а да су Украјинци показали своју приврженост европском путу. "Упркос рату, ми смо у стању да спроведемо реформе" - рекао је председник бивше Украјине.
 
Заузврат, Тони Блер је изразио снажну подршку независности, суверенитету и територијалном интегритету Украјине. "Налазите се пред великим безбедоносним изазовима и реформама" -  "Интерфакс".




Британски политичар је нагласио да Међународна заједница има велику жељу да подржи Украјину, и занимао се за став председника о томе каква практична међународна помоћ је потребна тој земљи. "Ово приступ правих пријатеља Украјине" - рекао је Порошенко. Он је додао да мајски самит "Источног партнерства" у Риги представља грађанима бивше Украјине "први практични доказ европске солидарности кроз уклањање политичких препрека за успостављање безвизног режим са ЕУ".

За то време, у Кијеву су грађани протестовали и током протеста на главном тргу инсталирали "јавни тоалет".

У огромну клозетску шољу, грађани маскирани у Порошенка и државног тужиоца Шокина, спустили су "фасцикле са именима оптужених" за најтежа кривична дела. овим демонстрацијама грађани су желели да скрену пажњу на то како је ова земља "исцеђена" истрагама против корупције.

Протести су одржани и у оближњем Лавову где демонстранти чекају Јацењука.

http://news-front.info/wp-content/uploads/2015/06/503.jpg

За сада пореска управа заузима прво место на листи најкорумпиранијих владиних агенција бивше Украјине док наводна борба против корупције представља празну причу и параван управо за криминализацију државних институција.

Због сваке сличности са догађајима блиским нама у Србији, једино ми немамо право да кажемо како "ово нигде нема" јер знамо за барем једно место где се све то већ одиграло и то не тако давно. Њих барем нису бомбардовали.

Извор: Вести.Ру


Превод и припрема: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине