Вести:

петак, 5. јун 2015.

Митрополит Порфирије исповедио јерес

петак, 5. јун 2015. | КМ новине 0

Као што се и очекивало, после тријумфалног Сабора за екуменисте, наставило се пуним замахом ка организовању једне религије – „јединства у различитости“.

Андреј Ћилерџић са јеретицима током "дуге ноћи цркава"
Стари, и „истрошени за пацифистичке хепенинге“ епископи су послани у заборав, а на даљем спровођењу екуменизма активно је ангажована „млада гарда“ екумениста. Док епископ Андреј Ћилерџић са разним религијским сектама организује манифестацију „Дуга ноћ цркава“ диљем Аустрије, митрополит Порфирије је стао на чело комисује за дијалог са Римокатоличком црквом. Тема дијалога би требало да буде канонизација ратног злочинца Алојзија Степинца и устоличење за свеца. Успут, м. Порфирије је неколико дана по Сабору исповедио јерес екуменизма тј. јединство са римокатолицима у различитости, оно што и грко-католици исповедају.

У недељу, 31. маја 2015. године, на празник Педесетнице, када Црква прославља догађај силаска Светог Духа на апостоле, свечано је прослављена слава храма Свете и Живоначалне Тројице у Бјеловару.

Тим поводом Божанствену Литургију у бјеловарском храму је служио Митрополит загребачко-љубљански др Порфирије уз саслужење архимандрита Данила (Љуботине) и подручног свештенства. Гост овогодишњег храмовног празника је био „преузвишени монсињор“, како га на званичном патријаршијском сајту називају, бискуп бјеловарско-крижевачки Вјекослав Хузјак.

Обраћајући се народу, митрополит Порфирије је изразио радост што први пут служи Литургију у Бјеловару и што има прилику да се са верним народом овог краја сусретне „лицем к лицу“.  У присутству бискупа митрополит је изјавио: „Педесетница нас учи да смо створени као мноштво појединачних, непоновљивих личности да бисмо били један народ. Господ на празник силаска Светог Духа на апостоле показује да је Он Творац различитости и да и Он поштује различитости. Исто тако сведочи да различитости не постоје да бисмо се супротстављали разликујући се једни од других, него да бисмо допуњавали једни друге и да бисмо били једнодушни“.

Након празничне Литургије митрополит Порфирије је предводио литијски опход око храма и благословио славски колач и жито. Саборовање је настављено на трпези љубави спремљеној поводом храмовне славе.

бјеловар
Окретање славског колача са јеретиком. „Јединство у различитости“ – верски сентиментализам
На крају, подсетимо да су апостоли на дан Педесетнице исповедали једну исту Веру на различитим језицима, те су различити народи спојени у Цркву Православну где се Божије име слави у свим народима на разним језицима. Апостоли нису проповедали на различитим језицима верску равнодушност нити истоветност јереси и Православља. Првом приликом, они који су другачије умовали, били су одагнани из Цркве, као кваритељи Вере.

Што се тиче работе око признавања Степинца, учесника у плану Миле Будака „трећину Срба побити, трећину протерати, трећину покрстити“, тек овде очекују српски народ жестока понижења, пошто експоненти Београдске патријаршије од периода када је устоличен п. Иринеј воде сервилну политику у односу на непријатеље Православља. Истовремено, Римокатоличка црква у Хрватској је водећа у негирању усташког геноцида и представљању Јасеновца као благи затвор за све националности и религије. Последњи скандал у низу на који нема ко да реагује је организовање трибине у дворани Надбискупског сјеменишта (богословије) у Сплиту, која ће се одржати 11. јуна, и која ће се бавити негирањем геноцида (па и злочина) у Јасеновцу.

https://pravoslavljepzv.files.wordpress.com/2015/06/jasen-mit.jpg

Извор: Митрополија загребачко-љубљанска
Погледајте такође: Главна карта Синода СПЦ да призна проглашење Степинца за свеца?
Припремила екипа Фб странице „Православље живот вечни“

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине