Вести:

среда, 24. јун 2015.

Стефановић МОЛИ да заживи америчка репресија у Србији

среда, 24. јун 2015. | КМ новине 0

Стефановић МОЛИ да заживи америчка репресија у Србији У име МУП-а Стефановић замолио ФБИ, тврди да је својевољно, да отвори канцеларију у Београду. Вероватно онако како су "замолили" и Тонија Блера да води и реформише српске институције.

ФБИ Србија, Стефановић, косово, вести
Обама показује "безазленост" ове институције током пружања подршке у одлагању затварања нелегалног затвора Гвантамо.
"Замолио сам директора да размисли о отварању сталне регионалне канцеларије ФБИ у Београду... и мислим да ће то бити добар корак у остваривању боље и конкретније сарадње између МУП и ФБИ", рекао је Стефановић.

Директор ФБИ је изразио задовољство сарадњом са МУП-ом и другим партнерима у Србији и навео да ФБИ планира да отвори сталну канцеларију у Београду "с обзиром на значај наших односа", истакавши да ће ту одлуку донети врло брзо.


На сајту ове репресивно-безбедоносне америчке Агенције при тамошњем "министарству правде", Косово и Метохија се сматрају независним делом територије који је "некада био" под управом Србије. На врло отворен начин се истиче да је "Косово прогласило независност" а онда уз помоћ Америке, већине европских земља и УН-а "народ Косова" ради на успостављању реда и закона. Истиче се да посебно ова агенцију игра велику улогу у "успостављању" реда и закона на обострану корист "две државе". 


Од тренутка када они на терену почињу са оваквим диловима протерано је преко 200 хиљада Срба, спаљене су српске цркве, манастири, домови, разрушена гробља... на власти су, у редовима шиптарских сепаратиста, доказани терористи, убице, силоватељи и мучитељи Срба. Они су, иначе, све време и имали подршку ове агенције као и америчке владе. Ту су "правду" измолили министар Стефановић и МУП Србије да отвори канцеларију, и то сталну, у Београду.

Бајрам Аслани
У међувремену, ФБИ је подигао оптужницу и против џихадиста са Косова и Метохије и то из јужног дела Косовске Митровице. Бајрам Аслани оптужен је за најгоре злочине попут тероризма, киднаповања и пребацивања људи, регрутацију за борце у џихаду, убиства и - нападе на америчке грађане. У једном тренутку, крајем 2010. године, Аслани се нашао на листи најтраженији људи ове организације када је и ухапшен а одређен му је кућни притвор уз полицијски надзор. Разлог због кога 2010. године није изручен био је тај што је "Косово у специфичном међународном положају" те је правно тешко то остварити. Да, оно исто "Косово" које је уз помоћ Америке и те агенције прогласило и "остварило независност" те почело да ради на "успостављању реда и  закона" за Американце није било правно баш јасно одређено како би могло да испоручи терористу који је планирао нападе на америчке држављане. Они који су заједно са њим били оптужени већ су и осуђени а о тежини кривичних дела говори чињеница да је један од њих, Хисен Шерифи, осуђен у Америци на 45 година а из Гњилана је. Он је живео у Северној Каролини.

О овом случају, мислећи на све који су били обухваћени оптужницом, надлежни дететктив ФБИ Овен Д. Харис  рекао је да они који кују заверу против Америке и њених грађана више нису читав свет даеко већ су доступни где год да се налазе а то је "пре десет година било незамисливо". О Асланију шиптарски медији јављају како он и три године после тешких оптужби "мирно троши свој живот" у Косовској Митровици и да се мало тога променило после америчких оптужби за тероризам. 

Изгледа да им терористи не сметају ако не угрожавају њих саме. Посебно им не сметају када могу да послуже њиховим циљевима а пад северног дела Косовске Митровице под сепаратистичку управу (њихову марионету) био је један од најважнијих циљева америчке спољне политике када се ради о овм делу света.

У свету су многобројне оптужбе на рачун рада ове агенције али и у Амеерици замерке не мањакају. Пре свега се односе на репресију цивилног друштва и драстично укидање људских права. Односно, протестује се највише због људи који воде анти-ратне пропаганде и промовишу солидарност са другим народима и државама.


http://www.fightbacknews.org/sites/default/files/mlps-fbi-moving-day.jpg
Протест у Дакоти 2012. (Fight Back! News/Kim DeFranco)

"ФБИ води рат против грађанских слобода", рекао је Џес Сандин испред МН Комитета на једном од протеста против ове службе а са захтевом за заустављање ФБИ репресије. "Ми смо данас овде да пошаљемо поруку: "Опозиција против америчких ратова није злочин. "Нећемо бити ућуткани или застрашени од стране ФБИ-а."

Ово се дешава истовремено када и у Србији имамо све чешће примере напада, насртаја и примене насиље од стране комуналне полиције а са друге стране приватну заштиту државника и њихове родбине од стране војних и полицијских безбедносних служби. Не само то, сведоци смо да се политички и режимски противници сурово удаљују од јавне политичке сцене и то намештеним оптужбама, урушавањем угледа путем медија, а на основу недоказаних и конструисаних информација, или на неки други репресиван начин.

Активности ове службе у Србији, до сада јавно је покривала њихова канцеларија у Сарајеву али изгледа да је и у нашој држави успешно утврђена страховлада па је сада, природно, на реду потез којим ће се таквом режиму зацарити и глава.

"Шта је ту страшно"?... Изгледа да је председник Америке једини човек који то не зна...


"Права Американаца су знатно ограничена последњих неколико генерација. Међутим, многи виде да је последњих година лична слобода у више случајева прекршена од стране бирократа из власти. Као и код претходних дисидентских режима чини се све како би се пронашао начин да глас народа умукне" пише један амерички портал у тексту под насловом "Будите пажљиви када се жалите на Владу, ФБИ вас слуша".
 
На исти начин, актуелна српска власт је "замолила" и Тонија Блера да води српску државу. Такође, ММФ нам води финансије и одређује цене производа и услуга. По свему судећи марионетски неоколонијалистички режим у Србији поприма комплетни облик. Наравно, као што то увек бива, редовно на штету српског народа и његове будућности. 




Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине