Вести:

понедељак, 25. мај 2015.

Николић платформом за КиМ жели - минимум, ако је могуће

понедељак, 25. мај 2015. | КМ новине 0

Саветница председника Републике Станислава Пак изjавила jе данас да ће о платформи председника Србиjе Tомислава Николића о Kосову и Mетохиjи бити постигнут договор и да jе граница испод коjе председник неће ићи признавање (тзв. "независности") Kосова и Mетохиjе.

Има једна реч... од које неће одустати... ту је негде...
Пак jе рекла да се и премиjер Aлександар Вучић позитивно изjаснио о платформи и да има поверења у Николића, коjи jе платформу написао пре свега зато што се од Србиjе очекуjе у неком тренутку споразум о нормализациjи и да "Србиjа стратешки плански приступи том догађаjу коjи нас чека".
"Желимо да остваримо оно што jе некакав минимум, што можемо по Уставу да прихватимо. Да ли jе то реално или не време ће показати", истакла jе Пак у Jутарњем програму TВ Пинк.

Пак jе оценила да jе то одговорно понашање, jер албанска страна већ вековима има стратегиjу и план како да оствари "велику Aлбаниjу" и да би Србиjа требало да има план шта она жели у односима са албанском страном на Kосову и Mетохиjи.

"Наjгора могућа тактика би била да немате никакву стратегиjу, никакву платформу за даље разговоре са Aлбанцима", оценила jе Пак.

"Бриселски споразум ниjе нешто што решава комплетно ту ситуациjу, а ради се у ствари о неком коначном решењу наших односа везано за Kосово и Mетохиjу", додала jе Пак.

Пак jе рекла да платформу ниjе видела, да ће председник Николић о томе разговарати са премиjером Вучићем, а да jе намера да се помогне влади, да постоjи оквир у коме би влада разговарала са албанском страном.

"Платформа jе склона променама и дорадама до границе испод коjе председник неће ићи, а то jе признавање Kосова и Mетохиjе", наjавила jе Пак и додала да ће се око тога постићи договор и да Србиjа има план и стратегиjу.

Пак jе истакла да jе циљ очување териториjалног интегритета земље, да се дипломатским средствима и разговорима оствари оно што jе интерес, пише државна новинска агенција Танјуг.


Изгледа да за председника Николића и државну власт Србије Устав, историја - државна и црквена, ослободилачки ратови које смо водили, чињеница да је читав Запад, поред све силе, војске и богатства које има, на ногама и да нам деценијама отима Косово и Метохију јер су наши не значе готово ништа. зато су они решили да сада, кад су им све предали, покушају да направе стратегију за Косово и Метохију.




Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине