Вести:

четвртак, 14. мај 2015.

Српска листа поздравља рехабилитацију Драже Михаиловића и тражиће рехабилитацију Павла Ђуришића и Баја Станишића

четвртак, 14. мај 2015. | КМ новине 0

Рехабилитација вође Југословенске краљевске Војске у Отаџибини Драгољуба – Драже Михаиловића има ванредан историјски значај за цијелу нацију јер је, напокон, отклоњена највећа неправда према појединцу и цијелој једној армији у српској историји.


Данас су спокој нашле кости свих српских мученика, не само из Србије, него и из Црне Горе који су пали за Краља и Отаџбину. Душе и сјени пострадалих за крст часни и слободу златну у Србији, Црној Гори и српским земљама преко Дрине, радују се Божијој и људској правди, баш као и ми, њихови потомци и поштоваоци. 

Српска листа поздравља слободарство оба антифашистичка покрета које смо, као ријетко који народ у Европи, и једини у региону, имали. И четници и партизани су наши преци који су се несрећно међусобно сукобљавали због интереса оних који не мисле добро српском народу.
Вријеме је да братски пружимо руку једни другима и да схватимо да је нација изнад идеологија.


Српска листа ће предати захтјев црногорским судовима за рехабилитацију јуначких синова Црне Горе Павла Ђуришића, Баја Станишића, Ђорђија Лашића, Блажа Ђукановића и осталих слободара који су бранили народ и дали витешке животе за Српство. Након што су српски судски органи у Београду рехабилитовали вожда Трећег српског устанка, не постоји ни један једини разлог да црногорски судови не поступе идентично са херојима који су током већег дијела Другог свјетског рата бранили слободу и част Црне Горе, контролишући највећи дио њене територије. И они су нечији преци и заслужују праведно вредновање борбе за националну слободу. 


Слава свима који су се борили за слободу Отаџбине.



Добрило Дедеић, предсједник Српске листе
Подгорица, 14. мај 2015






Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине