Вести:

уторак, 26. мај 2015.

Позвали Меркелову да положи цвеће у Шумарицама код Крагујевца

уторак, 26. мај 2015. | КМ новине 0

Београдски форум позвао је данас немачку канцеларку Ангелу Меркел да приликом најављене посете Србији положи цвеће у Спомен парку "Шумарице" у Крагујевцу.

Спомен парк "Шумарице" Фото: Новости
Ту су немачки нацисти 1941. године стрељали више од 2.700 људи, од чега око 300 ђака Крагујевачке гимназије и њихових професора.

Једнако би било прикладно уколико бисте поводом 16. годишњице напада НАТО положили цвеће и код Споменика палој деци, у парку "Ташмајдан" у Београду, наводи се у писму које је потписао председник Београдског форума Живадин Јовановић.

Напомињући да посета Меркелове Србији долази у време обележавања 70. годишњице победе над наци-фашизмом и 16. годишњице агресије НАТО на Србију и Црну Гору, Београдски форум изражава уверење да би полагање венаца у Шумарицама и на Ташмајдану било поздрављено у српској јавности као важан и државнички одговоран корак у правцу помирења и разумевања.

То заслужују огромне жртве народа Србије, али ништа мање и великани српске, немачке и европске културе, као што су Вук Стефановић Караџић, браћа Грим и Јохан Волфганг Гете, чија су
дела светао пример и инспирација за изградњу односа узајамног поштовања између српског и немачког народа,
наводи се у писму Београдског форума. 


(Фонет)

Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине