Вести:

петак, 24. април 2015.

Трибина о Грађанском законику - ''Чија су наша деца''?

петак, 24. април 2015. | КМ новине 0

Трибина о контроверзама Породичног и Грађанског законика биће одржана у суботу 25. априла од 19 часова на Трибини младих Културног центра Новог Сада.


Радикалне промене које се предлажу у породичном законодавсту задиру дубоко у интиму грађана. По њима, чак ни мајка више није мајка – жена која је родила дете. Да ли промене у породичном законику отварају могућност да истополни парови добију право на усвајање деце? Да ли ће свако телесно кажњавање детета бити забрањено и изједначено са злостављањем? Предложене измене би ускоро могле бити усвојене иако грађани никада нису добили прилику да се о њима изјасне, па чак ни да се довољно информишу. Последње је време да се запитамо, чија су наша деца?



На трибини ће вам информације о овој значајној теми пружити водећи стручњаци: психотерапеут др Зоран Миливојевић, др Миша Ђурковић научни сарадник Института за европске студије из Београда, и Јована Фајгељ, оснивач новог удружења „Породица побеђује“ и мајка четворо деце.




Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине