Вести:

недеља, 12. април 2015.

ТРЕНУТНО: Благодатни огањ у Србији, дочек (ФОТО)

недеља, 12. април 2015. | КМ новине 0

Доношење Благодатног Огња специјалним летом из Јерусалима у Београд организоваће московски Фонд Светог Василија Великог.

Фото: КМ Новине / Стево Мрђен
Фото: КМ Новине / Стево Мрђен
Фото: КМ Новине / Стево Мрђен

Фото: КМ Новине / Стево Мрђен

Фото: КМ Новине / Стево Мрђен

Фото: КМ Новине / Стево Мрђен

Фото: КМ Новине / Стево Мрђен


Посебна захвалност Стеви Мрђену на ангажовању и сарадњи.

У свом обраћању оснивач Фонда Светог Василија Великог Константин Малофејев истиче:

«Чудо силаска Благодатног Огња и његово преношење из Храма Христовог Васкрсења, у све делове православног света, има дубоко симболичко значење: за нас је ова Света светлост опипљив доказ Васкрсења Христовог која обнавља и уноси живот у читаву Васељену. Део те Васељене је и нама братска Србија која ће први пут ове године бити озарена Васкршњим јерусалимским огњем. Зато верујем да ће тај пламен, као никада до сада, на потпуно очигледан начин народу српском показати истину да Светлост долази са истока, светлост истинског живота, моралне чистоте и духовности».

Званично учешће српске делегације на Васкршњим свечаностима у Јерусалиму, организовали су: Фонд Свехваљеног Апостола Андреја Првозваног из Москве и Центар Националне Славе из Санкт Петербурга.

У саставу делегације која ће отпутовати по Благодатни Огањ у Јерусалим биће и званични представник српских власти господин Душан Јововић, помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију. Он ће бити одговоран за превожење Благодатног Огња на Косово и Метохију у манастир Грачаницу.

Нажалост, не може се прећутати чињеница да и световна власт коју господин Јововић заступа, односно Влада у Београду, као ни црквени представници на Косову и Метохији, на челу са узурпатором Епархије рашко-призренске, Теодосијем, већ низ година раде управо против интереса свог народа обмањујући га и присиљавајући да прихвати такво деловање. Безакоње у страдалној косовско метохијској епархији не би ни било могуће без подршке медија и световних власти којима се узвраћа подршком њихових идеја и спровођењем политике одрицања сопствене државности на делу своје територије. Такође, велику штету наноси и Синод СПЦ својим Екуменским деловањем за које је још преподобни Ава Јустин говорио да представља - свејерес.

Нека би Благи Господ дао на овај велики и најрадоснији празник Његовог Васкрсења, да васкрсне и мисао и православна душа српског народа. Да се манемо варљивих и богоборачких идеја кокетирања и учешћа у свејереси Екуменизма, да напустимо погубне и убилачке идеје про-западног и Европског пута и да кренемо путем који нека би осветлио овај пламен са гроба Господњег и јединствено чудо које се само и једино о православном Васкрсу догађа!


Јер то јесте могуће као што нас и Свето Јеванђеље учи, завапимо ка Господу "Верујем Господе, помози моме неверју"!

Поред Косова и Метохије, Благодатни Огањ ће бити предат и православним верницима у Црној Гори, Републици Српској и Хрватској.



Текст: Руски експрес, КМ Новине


Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине